Jatkuva haku

Voit hakea meille opiskelemaan jatkuvan haun kautta ympäri vuoden!

Jatkuvassa haussa voit hakea, jos

  • sinulla on jo tutkinto
  • haluat vaihtaa alaa
  • sinulla on työelämästä hankittua osaamista
  • olet jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa

Valintakriteerit

Alta löydät HAMIn tutkintojen valintakriteerit, joita noudatetaan opiskelijavalintoja tehtäessä. Osalla tutkinnoista on omat, erilliset valintakriteerit.

HAMIn yleiset valintakriteerit 2023

HAMIn Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, alkoholijuomien valmistuksen osaamisalan valintakriteerit

HAMIn Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto, valintakriteerit

HAMI maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhauksen osaamisalan valintakriteerit


Koulutukset-sivulta löytyy tietoa koulutuksesta (mm. tutkinnon sisältö, toteutustapa: päivä- vai monimuotototeutus), yhteyshenkilöt sekä linkit hakulomakkeille.

Kysy lisää: hami-opot@hami.fi

Koulutukset

Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala

Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.

Lue lisää
Kolme metsuriopiskelijaa kantaa tukkia.

Metsäalan perustutkinto, metsätalous

Metsuri-metsäpalvelujen tuottajana osaat toimia puiden kaatajana kiinteistö- ja asuinalueilla ja osaat hoitaa talous- ja virkistysmetsiä. Metsuri-metsäpalvelujen tuottajat työskentelevät esimerkiksi metsäpalveluyrityksissä, kaupunkien metsien hoitajina tai itsenäisinä yrittäjinä tiiviissä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Esihenkilönä/työnopastajana toimiminen esimerkiksi kausityöntekijöille voi olla myös osa työtäsi.

Lue lisää

Elintarvikealan erikoisammattitutkinto

Elintarvikealan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä elintarviketeollisuuden työnjohto-, esimies- tai asiantuntijatehtävissä. Koulutus on tarkoitettu elintarvikealla työskenteleville, jotka haluavat kehittyä esim. elintarvikealan esimiehenä

Lue lisää

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto on väylä autokouluun opettajaksi sekä liikennealan asiantuntijatehtäviin, autokouluyrittäjäksi, ajokoeen vastaanottajaksi ja ammatillisen kuljettajakoulutuksen opettajaksi.

Lue lisää
Kuvakollaasi viidestä kuvasta. Kaksi lehmää. Kaksi ihmistä kokoaa pehmiskonetta. Metsuri sahaa puuta. Traktori hallissa. Kaksi ihmistä istuttaa puskia ulkona.

Yhteishaku

Hae meille opiskelemaan keväisin järjestettävässä yhteishaussa, joka on suunnattu peruskoulun päättäneille hakijoille. Yhteishaussa voi hakea myös, jos hakijalla ei ole aiempaa toisen asteen tutkintoa. Haussa on mukana HAMIssa järjestettävät perustutkinnot eli meijeristin, maaseutuyrittäjän ja metsuri-metsäpalveluiden tuottajan tutkinnot. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi ja yhteishaun alkamisesta tiedotetaan myös HAMIn nettisivuille. Yhteishaussa voi valita seitsemän (7) hakutoivetta.  Hakuaika kevään yhteishaussa: 20.2. klo…

Lue lisää

Mikäli olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen koulutukseen valmistavan koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa. Voit kuitenkin hakea myös jatkuvissa hauissa, jos niissä on tarjolla sinulle sopiva koulutus.