Sinulleko?
Koulutus on tarkoitettu pienimuotoista lihanjalostusta harjoittaville yrittäjille tai yrityksen henkilöstölle. Pohjatiedoiksi suositellaan alan työkokemusta tai elintarvikealan perustutkintoa.
Opiskelu tapahtuu oppisopimuskoulutuksena työn ohessa eli koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on liha-alan työpaikka. Ammattitutkinnon kielitaitovaatimus on eurooppalaisen viitekehyksen mukainen taitotaso C1.


Sinustako?
Koulutuksen tavoitteena on lihanjalostusta harjoittavan yrittäjän tai yrityksen henkilöstön ammattitaidon ja -tiedon syventäminen ja kehittäminen.
Liha-alan osaajaksi!
Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä elintarvikelainsäädännön sekä yrityksen ja työkohteen omavalvontasuunnitelman mukaisesti. Lisäksi tutkinnon suorittanut osaa työskennellä yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti ja arvioida valmiin tuotteen laatua.
Liha-alan osaamisalalla tutkinnon suorittanut henkilö hallitsee joko teurastamisen, lihanleikkauksen tai lihatuotteiden valmistuksen. Lihatuotteiden valmistuksessa hän hallitsee valmistusprosessin raaka-aineiden vastaanotosta tuotteen valmistukseen, aistinvaraiseen arviointiin ja valmiin tuotteen laadun arviointiin asti.
Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa pakata, myydä tai varastoida elintarvikkeita pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Lisäksi tutkinnon suorittanut osaa selvittää asiakaslähtöisen tuotekehityksen lähtökohdat sekä kehittää uuden tuotteen tai parantaa olemassa olevaa tuotetta.
Ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito näyttötilaisuudessa käytännön työtehtävissä.
Toteutustapa
- Monimuoto
- Oppisopimus
Koulutus toteutetaan monimuoto- ja oppisopimuskoulutuksena. Koulutusta on noin 2 lähipäivää kuukaudessa Hämeenlinnassa. Lisäksi opintoihin kuuluu etäopetusta, itsenäistä tehtävien tekemistä ja työssä oppimista omalla työpaikalla.
Hakeutuminen
Hakuaika: 29.9.-20.10.2025
Koulutus alkaa 20.1.2026.
Maksullisuus:
Koulutuksen hinta on 750 euroa.
Kysy koulutuksesta