Liha-alan täydennyskoulutus

Liha-alan osaamisalalla tuotetaan työelämän tarpeisiin ammatillista täydennyskoulutusta

Liha-alan kouluttajat tarjoavat liha- ja elintarviketeollisuudelle räätälöityjä koulutuspaketteja. Yrityksille on tarjolla koulutustilaisuuksia liharaaka-aineesta, valmistusprosesseista, tuotantohygieniasta, laadusta sekä tuoteturvallisuudesta.

Lopetusasetuksen edellyttämän osaamisen testaus

Lopetusasetuksen mukaisen pätevyyden saa suorittamalla lihateollisuuden- tai lihanjalostajan ammattitutkinnon teurastusta käsittelevät tutkinnonosat. Lihateollisuuden ammattitutkinto on tarkoitettu lihateollisuuden henkilöstölle ja se voidaan järjestää yrityskohtaisena koulutuksena.

Sellaisissa yrityksissä, joissa koko Teurastus-tutkinnon osan suorittaminen ei ole tarkoituksen mukaista, voidaan järjestää lopetusasetuksen mukainen koulutus ja loppututkinto vain niiltä osin, kuin hakija tarvitsee kelpoisuustodistukseen, eli elävien eläinten käsittelystä eläimen kuoleman varmistamiseen. Osaaminen näytetään käytännössä toimimalla lopetusasetuksen määrittelemissä tehtävissä (esim. eläinten käsittely-, tainnutus- ja verenlasku).

Ennen näyttökoetta tehdään osaamiskartoitus lopetusasetuksen edellyttämästä ammattitaidosta ja tiedoista. Kartoituksen perusteella arvioidaan tarvitaanko lopetusasetukseen liittyvissä toimissa opetusta, tai -harjoittelu vai voidaanko näyttökoe suorittaa nykyisillä tiedoilla ja taidoilla. Kartoituslomakkeet toimitetaan pyynnöstä ja kartoituslomakkeiden täyttö neuvotaan henkilökohtaisesti.

Valinnaiset tutkinnon osat

Täydennyskoulutus voi koostua valinnaisten tutkinnon osien opiskelusta. Kysy tarkempia tietoja liha-alan valinnaisista tutkinnon osista opettajiltamme!

Kysy lisää:

Yli-Hemminki Markus

lehtori / liha-ala

+358504617503

markus.yli-hemminki@hami.fi

Latva-Koivisto Jari

laatupäällikkö

 +358408446275

jari.latva-koivisto@hami.fi