Puutarha-ala

Tervetuloa opiskelemaan puutarha-alaa HAMIn Lepaan kampukselle!

Koulutamme puutarhatuotannon ja viheralan puutarhureita Lepaan toimipisteellämme. Puutarhureiden lisäksi Lepaalla voi opiskella mm. golfkenttämestariksi, mehiläistarhaajaksi ja alkoholijuomien valmistusta. Lepaa sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Hämeenlinnasta. Vehreään oppimisympäristöön kuuluu mm. kasvihuoneita, omenatarha, avomaaviljelyksiä ja oma arboretum. Lepaalla on myös oma viinitilansa ja 9-reikäinen golfkenttä.

Tutkintoihin ja koulutuksiin aukeaa hakuja eri aikoihin, ja päivitämme niitä verkkosivuillemme. Perustutkintoon voit hakea yhteishaun aikana. Voit ottaa yhteyttä HAMIn opinto-ohjaajiin (hami-opot@hami.fi), jos haluat lisätietoja tutkinnoista ja niiden hakuajoista.

Puutarha-alan perustutkinnot

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole vielä alan koulutusta tai kokemusta. Koulutukseen voi hakea yhteishaun aikana. HAMIssa voit opiskella kahta erilaista puutarha-alan perustutkintoa: puutarhatuotantoa ja viheralaa.

Puutarhatuotanto

Tämä koulutus sopii sinulle, jos sinua kiinnostaa vihannesten, hedelmien, marjojen tai koristekasvien kasvattaminen joko avomaalla tai kasvihuoneessa. Opintojen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi kasvihuoneviljelmillä, taimitarhoilla, avomaan vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmillä, puutarhamyymälässä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Viherala

Viheralan koulutuksessa opit tekemään ympäristön pihanrakennustöitä viher-, liikunta-, ja leikkipaikoilla. Tässä työssä myös hoidat ja ylläpidät kasvillisuutta sekä piha-alueiden kuntoa. Opintojen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi kaupungin tai seurakunnan viheryksikössä, yksityisessä viherrakennusyrityksessä tai golfkentällä.

Puutarha-alan opintoihin kuuluu mm. kasvintunnistusta

Golfkentänhoito, puutarha-alan ammattitutkinto

Ammattitutkinto on pääsääntöisesti tarkoitettu alalla jo toimivalle henkilölle, jolla on tarve hankkia lisää ammattitaitoa. HAMIssa voit opiskella golfkentänhoidon ammattitutkinnon. Koulutus sopii kaikille, joita kiinnostaa golfkentänhoito sekä niille, jotka työskentelevät jo golfkentällä ja haluavat täydentää osaamistasi ammattitutkinnolla.


Puutarha-alan erikoisammattitutkinnot

Erikoisammattitutkinto antaa ammattitutkintoa syvällisempää ammatin hallintaa ja monialaista osaamista. Erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Lepaan erikoisammattitutkinnot liittyvät golfkenttämestarin työhön.

Golfkenttämestari

Tämä erikoisammattitutkinto sopii sinulle, jos työskentelet urheilunurmialueilla golfkentänhoitajana, apulaiskenttämestarina tai golfkenttämestarina tai jos olet suorittanut golfkentänhoitajan ammattitutkinnon.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto golfkenttämestareille

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet golfkenttämestarina ja työssäsi johdat ja kehität kenttää ja sen toimintaa sekä kentän henkilöstöä. Tutkintoa suorittaessa toiminnan johtaminen ja kehittäminen sekä oma kehittymisesi kytkeytyvät toisiinsa.


Lisäksi voit opiskella näitä Lepaalla

Lepaalta löytyy muihinkin kuin puutarhoihin tai golfkenttiin liittyviä koulutuksia. Kiinnostaisiko alkoholijuomien valmistus tai mehiläistarhaus?

Alkoholijuomien valmistus, elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Valmistuttuasi olet kotimaisten alkoholijuomien tuotantoon erikoistunut osaaja, joka toimii itsenäisenä yrittäjänä tai viinitilan tai panimon työntekijänä. Osaat valmistaa tilaviinejä, siidereitä, liköörejä, tisleitä tai pienpanimotuotteita.

Mehiläistarhaus, maatalousalan ammattitutkinto

Tutkinnon suoritettuasi pystyt toimimaan mehiläisyrittäjänä joko päätoimisesti tai muun ammatin ohessa. Yrityksien päätuote on hunaja, mutta lisäksi voit valmistaa muita pesätuotteita kuten mehiläisvahaa, siitepölyä, propolista ja pölytyspalveluja.


Puutarha-alan täydennyskoulutus

Lisäksi tarjoamme puutarha- ja viheralan täydennys- ja lisäkoulutusta. Täydennyskoulutukset on työelämään yhteensopivia koulutuksia. Ne tehdään usein yritysten kanssa yhteistyössä.

Lepaalla toimivat myös Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMKin) puutarhatalouden ja rakennetun ympäristön (maisemasuunnittelu) koulutusohjelmat.


Blogitekstejä puutarha-alalta