Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, golfkenttämestari

Tutkintonimike
Golfkenttämestari
Kesto
2 vuotta
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa

Sinulleko?


Jos työskentelet urheilunurmialueilla golfkentänhoitajana, apulaiskenttämestarina tai golfkenttämestarina tai jos olet suorittanut golfkentänhoitajan ammattitutkinnon, tämä erikoisammattitutkinto on sinua varten.

Sinustako?

Golfkenttämestarina osaat toimia golfkentänhoidon suunnittelu-, seuranta- ja johtamistehtävissä. Osaat suunnitella ja organisoida golfkentän työt, seurata taloutta sekä suunnitella ja toteuttaa kentänhoidon tehtävät, ympäristöasiat ja turvallisuuden.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, Golfkentänhoidon osaamisala

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta Puutarha-alan organisaation viestintä (20 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (160 osaamispistettä).

Sisällyttämällä puutarha-alan erikoisammattitutkintoon tutkinnon osat Kentänhoidon suunnittelu ja seuranta sekä Esimiehenä toimiminen puutarha-alalla tutkintonimike on Golfkenttämestari.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa puutarha-alan ammatillisissa työtehtävissä. Hän osaa soveltaa vahvaa puutarha-alan osaamistaan alan kehittämis-, johtamis- tai erityisosaamista edellyttävissä tehtävissä. Hän osaa toimia puutarha-alan organisaation erilaisissa viestintätehtävissä, tuottaa niihin tarvittavaa materiaalia ja kehittää viestintää.

Golfkenttämestari osaa toimia golfkentänhoidon suunnittelu-, seuranta- ja johtamistehtävissä.

Hän osaa suunnitella ja organisoida golfkentän työt, seurata taloutta sekä suunnitella ja toteuttaa kentänhoidon tehtävät, ympäristöasiat ja turvallisuuden.

Golfkenttämestarin koulutukset alkavat joka toinen vuosi, seuraava koulutus alkaa syksyllä 2022.

Golfkenttämestarin erikoisammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat ovat

  • Puutarha-alan organisaation viestintä, 20 osp,

Valinnaiset tutkinnon osat ovat

  • Esimiehenä toimiminen puutarha-alalla, 40 osp.
  • Kentänhoidon suunnittelu ja seuranta, 60 osp.
  • Golfkentän peruskorjauksen ja lisärakentamisen johtaminen, 60 osp.
  • Tutkinnon osa tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta, 20-40 osp.

Ammatti- ja erikoistutkintokoulutus on monimuotokoulutusta joka sisältää lähiopetusta Lepaalla, etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen alussa jokaisen oppilaan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelujen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa suunnitellaan opintojen sisällöt persoonakohtaisesti esim. valinnaisten tutkinnon osien osalta.

Koulutusjaksot (lähiopetus) ovat talvikaudella n. kerran kuukaudessa ja kestävät 2-4 päivää. Koulutus alkaa syksyllä syys-lokakuussa ja lähijaksot ovat ohi pääsiäiseen mennessä. Lähiopetuksen välissä olevilla etäjaksoilla opiskellaan itsenäisesti verkossa sähköisellä oppimisalustalla.

Kesäkausi on työskentelyä golfkentällä kausityöntekijänä. Työskentely golfkentällä on joko palkallista (oppisopimus) tai palkatonta (koulutussopimus). Työskentely kestää koko hoitokauden.

Hoitokauden loppupuolella järjestetään näytöt työpaikalla. Kun kaikkien tutkinnon osien näytöt on hyväksytysti suoritettu, on tutkinto valmis.

Koululla on tarjolla majoitusta lähijaksoille oppilasasuntolassa. Asunnot ovat solumajoitusta eli kahden hengen huoneissa ja solussa on aina neljä huonetta. Suihkut, wc:t ja keittiöt ovat yhteisiä tiloja. Majoituksista veloitetaan erikseen sen mukaan miten yöpyy.

Ruokailua on tarjolla koulun ruokalassa arkisin; aamupala , lounas ja päivällinen joista veloitetaan myös erikseen.

Paikallisliikenne kulkee Hämeenlinnan ja Lepaan välillä koulupäivinä.

Kentänhoidon opetukset ovat pääsääntöisesti teoriatunteja luokassa. Aiheesta riippuen opetusta on myös huoltohallilla koneiden parissa, kasvihuoneilla kylvöjä tekemässä tai laboratoriossa seulomassa maa-aineksia. Golfkentällä perehdytään mm. pelialueisiin, kentän rakenteisiin sekä heinäkasveihin.

Koulutuksen hinta on 800 euroa.

Kysy koulutuksesta

Lehmuskoski Petteri

lehtori / puutarha-ala

+358408392945

petteri.lehmuskoski@hamk.fi