Puutarha-alan ammattitutkinto, golfkentänhoito

Tutkintonimike
Golfkentänhoitaja
Kesto
1 vuosi
Opiskelu alkaa
2021-10-25
Laajuus
150 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa
Hakuaika
6.8.2021—17.10.2021

Sinulleko?

Olet kiinnostunut golfkentänhoidosta tai työskentelet jo golfkentällä ja haluat täydentää osaamistasi ammattitutkinnolla.

Sinustako?

Golfkentänhoitajana osaat hoitaa golfkenttiä ottaen huomioon nurmikenttien kasvutekijät. Tunnet kasvilajit ja heinälajien kasvuvaatimukset ja käyttökohteet. Osaat huolehtia pelialueista ja käsitellä nurmikenttiä erilaisilla leikkuutavoilla ja tehdä muut tarvittavat hoitotyöt. Osaat golfpelin säännöt ja otat ne toiminnassasi huomioon. Voit toimia golfkentänhoidon ammattitehtävissä työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Ammattitutkintokoulutus on monimuotokoulutusta joka sisältää lähiopetusta Lepaalla, etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen alussa jokaisen oppilaan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelujen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa suunnitellaan opintojen sisällöt persoonakohtaisesti esim. valinnaisten tutkinnon osien osalta.
Koulutusjaksot (lähiopetus) ovat talvikaudella n. kerran kuukaudessa ja kestävät 2-4 päivää. Koulutus alkaa lokakuussa ja lähijaksot ovat ohi pääsiäiseen mennessä. Lähiopetuksen välissä olevilla etäjaksoilla opiskellaan itsenäisesti verkossa sähköisellä oppimisalustalla.

Kesäkausi on työskentelyä golfkentällä kausityöntekijänä. Työskentely golfkentällä on joko palkallista (oppisopimus) tai palkatonta (koulutussopimus). Työskentely kestää koko hoitokauden.
Hoitokauden loppupuolella järjestetään näyttö työpaikalla. Kun näyttö on hyväksytysti suoritettu, on tutkinto valmis.
Koululla on tarjolla majoitusta lähijaksoille oppilasasuntolassa. Asunnot ovat solumajoitusta eli kahden hengen huoneissa ja solussa on aina neljä huonetta. Suihkut, wc:t ja keittiöt ovat yhteisiä tiloja. Majoituksista veloitetaan erikseen sen mukaan miten yöpyy.

Ruokailua on tarjolla koulun ruokalassa arkisin; aamupala , lounas ja päivällinen joista veloitetaan myös erikseen.
Paikallisliikenne kulkee Hämeenlinnan ja Lepaan välillä koulupäivinä.

Kentänhoidon opetus ovat pääsääntöisesti teoriatunteja luokassa. Aiheesta riippuen opetusta on myös huoltohallilla koneiden parissa, kasvihuoneilla kylvöjä tekemässä tai laboratoriossa seulomassa maa-aineksia. Golfkentällä perehdytään mm. pelialueisiin, kentän rakenteisiin sekä heinäkasveihin.

Lepaalla on 9-reikäinen golfkenttä, joka toimii myös koulutus- ja tutkimusalueena. Koulutusjaksot ajoittuvat syys-huhtikuulle ja ovat 3-5 päivän mittaisia. Kesällä opiskelijat voivat olla työsuhteessa golfkentällä. Etäjaksoilla opiskellaan itsenäisesti sähköisellä oppimisalustalla.

Golfkentänhoidon osaamisala

Golfkentänhoidon osaamisalan suorittanut golfkentänhoitaja osaa hoitaa golfkenttiä ottaen huomioon nurmikenttien kasvutekijät. Hän tuntee kasvilajit ja heinälajien kasvuvaatimukset ja käyttökohteet. Hän osaa huolehtia pelialueista ja käsitellä nurmikenttiä erilaisilla leikkuutavoilla ja tehdä muut tarvittavat hoitotyöt. Hän osaa golfpelin säännöt ja ottaa ne toiminnassaan huomioon.

Golfkentänhoitaja voi toimia golfkentänhoidon ammattitehtävissä työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Golfkentänhoitajan ammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat ovat

  • Golfkentän nurmialueiden hoitaminen
  • Golfkentän pelikunnosta huolehtiminen

Valinnaiset tutkinnon osat ovat

  • Golfkentän rakentamiskohteessa työskenteleminen
  • Golfkentän sadetus- ja kuivatusjärjestelmän ylläpitäminen
  • Golfkentän koneiden ja laitteiden huoltaminen
  • Tiiminvetäjänä toimiminen
  • Puutarha-alan yrittäjänä toimiminen
  • Työhön opastaminen
  • Toisen osaamisalan tutkinnon osa
  • Ammatillinen tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Mitä tutkinnon suorittaminen maksaa?

Koulutuksen hinta on 800 euroa. Lepaalla voi ruokailla kampuksen ruokalassa ja majoittua opiskelija-asunnoissa koulutuspäivinä opiskelijahinnoin. Majoitus varataan ennakkoon Lepaan toimistosta.

Kysy koulutuksesta

Lehmuskoski Petteri

lehtori / puutarha-ala

+358408392945

petteri.lehmuskoski@hamk.fi