HAMIn maatalousalan koulutus Mustialassa

Maatalousalan perustutkinto tarjoaa valmiudet maatila- ja maaseutuyrittämiseen tai maatalouslomittajan työhön.

Viljelyn ja kotieläinhoidon lisäksi maaseutuyrittäjä tekee koneurakointia, maatilarakentamista, maataloustuotteiden jatkojalostamista ja huolto- ja palvelutoimintaa. Maaseutuyrittäjä työskentelee myös maatalous- tai rehukauppaan tai ympäristönhoitoon liittyvissä tehtävissä.

Maatalousalan perustutkinto on peruskoulupohjainen. Maatalousalan perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden mm. ammattikorkeakouluun. Agrologi (amk) opintoja on mahdollista jatkaa tutussa ympäristössä Mustialassa.

Opiskelu koostuu teorian ja käytännön töiden opetuksesta, työpaikalla oppimisesta, osaamisen näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin. Mustialassa maatalousopetuksella on pitkät perinteet: Suomen ensimmäinen maatalouskoulu perustettiin Mustialaan vuonna 1840. Luonnonkauniin kampusalueen rakennukset, puistot, pellot sekä metsät ja vesistöt ovat ainutlaatuinen opiskelupaikka. Opintoihin liittyy työskentelyä koulutilan navetassa, konehalleissa, pellolla ja metsissä.​