Maatalousala

Tervetuloa opiskelemaan maatalousalan opintoja! Meillä voit opiskella maatalousalan perustutkinnon ja mehiläistarhauksen ammattitutkinnon.

Voit ottaa yhteyttä HAMIn opinto-ohjaajiin (hami-opot@hami.fi), jos haluat lisätietoja tutkinnoista ja niiden hakuajoista.

Maatalousalan perustutkinto

Ammattillinen perustutkinnot on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole vielä alan koulutusta tai kokemusta. Koulutukseen voi hakea yhteishaun aikana.

Maatalous on laaja käsite, joten opiskelukin on monipuolista. Pystyt erikoistumaan sinua kiinnostaviin maatalousalan töihin. Opinnoissasi voit suuntautua maatilataloudenmaatalousteknologian tai eläintenhoidon osaamisalaan.

Perustutkinnosta voidaan tarvittaessa myös muokata sukupolvenvaihdoskoulutus.

Traktori täyttää vierellä ajettavaa peräkärryä pellolla.

Ammattitutkinto: mehiläistarhaus

Lepaan toimipisteellämme on mahdollista opiskella mehiläistarhausta! Tutkinnon suoritettuasi pystyt toimimaan mehiläisyrittäjänä joko päätoimisesti tai muun ammatin ohessa. Yrityksien päätuote on hunaja, mutta lisäksi voit valmistaa muita pesätuotteita kuten mehiläisvahaa, siitepölyä, propolista ja pölytyspalveluja.


Maatalousalan täydennyskoulutus

Täydennyskoulutukset on työelämään yhteensopivia koulutuksia. Ne tehdään usein yritysten kanssa yhteistyössä. Mustialassa järjestetään maatalousalan ammatillista täydennyskoulutusta.

Sinun on myös mahdollista suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia.


Tilalle töihin -hanke

HAMIssa on käynnissä Tilalle töihin -hanke, jossa tarjotaan maksuttomia lyhytkursseja maatalousalan töistä. Kurssit sopivat esimerkiksi osa- ja määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleville, eläkkeellä tai vanhempainvapaalla oleville sekä maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Lyhytkurssien kautta on mahdollista työllistyä erilaisiin maatalousalan yrityksiin.

Kursseilta saat yleisten työelämävalmiuksien lisäksi osaamista mm.

  • maa- ja metsätiloilla toimimiseen
  • työkoneiden ja laitteiden käyttämiseen
  • tuotantoeläinten parissa työskentelyyn
  • työ- ja elintarviketurvallisuuteen

Blogitekstejä maatalousalasta

HAMIn blogista pääset lukemaan erilaisia bloggauksia alan tapahtumista ja arjesta.