Lepaan viinitila

Lepaan viinitila on mukava päiväretkikohde, noin tunnin matkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Oman tilan tuotteiden ohella viini- ja puutarhamyymälän tuotevalikoimassa suositaan paikallisten tuottajien tuotteita ja tuotantoa.

Yhteystiedot:
Lepaan viinitila, Viinitilantie 12, 14610 Lepaa • lepaa-myynti@hamk.fi • puh. 03 6465 283 • 0400 398 074

Lepaa winery in English

Seuraa viinitilaa Facebookissa

Yleistä viinitilasta

Lepaalla on pitkät perinteet viinin valmistuksessa. Kirkkoviine­jä valmistettiin jo 1900-luvun alussa ja kun puutarhaoppilaitos aloitti toimintansa vuonna 1912, kuului marja- ja hedelmäviinien valmistus tärkeänä osana Säilykeoppi-nimiseen oppiaineeseen.

Viinitilan tuotantotilat sijaitsevat Lepaan kartanolle 1930 -luvulla rakennetussa kivinavetassa, johon on 90-luvun alussa remontoitu monipuoliset viinintuotantotilat.

Nykyisin Lepaa on maan johtava hedelmäviinialan koulutus- ja kehitysyksikkö, jossa on vuodesta 1995 lähtien tuotettu ti­laviinejä, siidereitä, liköörejä ja tisleitä.  Vuosituotanto on noin 17 000 litraa. Aidossa oppimisympäristössä järjestetään elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon alkoholijuomien valmistuksen osaamisalan koulutusta. Lepaan viinitila on yksi Suomessa aktiivisesti toimivista 20:stä viinitilasta.

Tutustu tuotteisiimme

Viinitilan sydän on tuotantotilojen yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä. Valikoimissa elintarvikkeiden osalta keskitytään suosimaan lähituottajien tuotteita. Oman tuotannon tomaatteja ja muita vihanneksia on tarjolla sesongin mukaan. Viinimyymälästä voi ostaa kaikkia Lepaan viinitilalla valmistettuja tilaviinejä ja siidereitä.

Puutarhaopetuksen historiaan voi tutustua yläkerrassa sijaitsevassa puutarhamuseossa.

Pieni Ruokakauppa

Myynnissä on peruselintarvikkeita ja lähiruokaa kausittaisen tarjonnan mukaan esim. Sairion meijerin kirnuvoita ja Gouda-juustoja, Arctic Milkin juustoja, Lepaan kasvihuoneiden tomaattia, R. Kokon leivonnaisia ja leipää. Valikoimassa on myös pienpanimo-oluita lähialueen tuottajilta.

Myymälän puhelinnumero: +358 50 5745 371 ja sähköposti: lepaa-myynti@hamk.fi

Elämyksiä ja ohjelmapalveluita

Ryhmämatkailijoille ja tyhy- tai tykypäivien viettäjille löytyy monenlaisia ohjelmapalveluja , kuten historia- ja puistokierroksia Lepaan ainutlaatuisessa miljöössä sekä viininmaistatuksia Lepaan viinitilan omista viineistä, siidereistä tai likööreistä.