Lepaan viinitila

Lepaan viinitila on mukava päiväretkikohde, noin tunnin matkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Oman tilan tuotteiden ohella viini- ja puutarhamyymälän tuotevalikoimassa suositaan paikallisten tuottajien tuotteita ja tuotantoa.

Viinitilan yhteystiedot

osoite: Viinitilantie 12, 14610 Lepaa
sähköposti: lepaa-myynti@hamk.fi
Puhelin: 03 6465 283

Viinitilan myymälästä löydät kahvilapalvelut ja anniskeluoikeudet. Vitriinistä löytyy paikan päällä leivottuja makeita sekä suolaisia herkkuja. Kesällä 4.6. alkaen tarjolla on maukasta lounasta tiistaista lauantaihin klo 11-13.00.

Viinitilan ajankohtaiset uutiset päivitetään sen omalle Facebook-sivulle.
Seuraa viinitilaa Facebookissa!

Viinitilan tuotteet

Viinitilan sydän on tuotantotilojen yhteydessä toimiva viini- ja puutarhamyymälä. Elintarvikevalikoimamme keskittyy suosimaan lähituottajien tuotteita. Oman tuotantomme tomaatteja ja muita vihanneksia on tarjolla sesongin mukaan. Viinimyymälästä voit ostaa kaikkia Lepaan viinitilalla valmistettuja tilaviinejä ja siidereitä.

Pieni Ruokakauppa

Myynnissä on peruselintarvikkeita ja lähiruokaa kausittaisen tarjonnan mukaan esim. Sairion meijerin kirnuvoita ja Gouda-juustoja, Lepaan kasvihuoneiden tomaattia sekä leipää. Valikoimassa on myös pienpanimo-oluita lähialueen tuottajilta.

Pienen Ruokakaupan yhteystiedot

puhelinnumero: +358505745371
sähköposti: lepaa-myynti@hamk.fi

Elämyksiä ja ohjelmapalveluita

Ryhmämatkailijoille ja tyhy- tai tykypäivien viettäjille löytyy monenlaisia ohjelmapalveluja. Tarjoamme mm. historia- ja puistokierroksia Lepaan ainutlaatuisessa miljöössä sekä viininmaistatuksia Lepaan viinitilan omista viineistämme, siidereistämme tai likööreistämme.

Kiinnostuitteko? Kysy tarjous puh. 03-646 5283, sähköposti: lepaa-myynti@hamk.fi

Viinitilan historia

Lepaalla on pitkät perinteet viinin valmistuksessa. Kirkkoviine­jä valmistettiin jo 1900-luvun alussa ja kun puutarhaoppilaitos aloitti toimintansa vuonna 1912, kuului marja- ja hedelmäviinien valmistus tärkeänä osana Säilykeoppi-nimiseen oppiaineeseen.

Viinitilan tuotantotilat sijaitsevat Lepaan kartanolle 1930-luvulla rakennetussa kivinavetassa, johon on 1990-luvun alussa remontoitu monipuoliset viinintuotantotilat.

Nykyisin Lepaa on maan johtava hedelmäviinialan koulutus- ja kehitysyksikkö, jossa on vuodesta 1995 lähtien tuotettu tilaviinejä, siidereitä, liköörejä ja tisleitä.  Vuosituotanto on noin 17 000 litraa. Aidossa oppimisympäristössä järjestetään elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon alkoholijuomien valmistuksen osaamisalan koulutusta. Lepaan viinitila on yksi Suomessa aktiivisesti toimivista 20:stä viinitilasta.

Puutarhaopetuksen historiaan voi tutustua yläkerrassa sijaitsevassa puutarhamuseossa.