Työpaikkaohjaajat

Työpaikkaohjaajan rooli opiskelijan ohjauksessa on tärkeä. Tehtävään kuuluu monta eri osa-aluetta ja vastuuta. On tärkeää tietää työelämässä oppimisen käytännöt ammatillisessa koulutuksessa. Tältä sivulta löydät lisätietoja koulutuksista ja materiaalia tueksi työpaikkaohjaajan tehtävään.

Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -tutkinnon osa

Meillä HAMIssa voit suorittaa Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -tutkinnon osan, jos haluat kehittyä työpaikkaohjaajan tehtävässäsi. Koulutus soveltuu työpaikkaohjaajana aloittaville henkilöille sekä jo pidempään työpaikkaohjaajana toimineille. Tutkinnon osa toteutetaan kokonaan verkossa ja sen opiskelun voit aloittaa oman aikataulun mukaan. Tarkemmat tiedot löydät esitteestä.
Ilmoittautumiset alla olevasta painikkeesta.

Klikkaa kuvaa avataksesi esitteen.

Tutustu muuhun alueen työpaikkaohjaajien koulutustarjontaan:

Ammattiopisto Tavastia ja Kiipulan ammattiopisto tarjoavat työpaikkaohjaajille tukea työpaikkaohjaajana toimiseen erilaisten koulutusten avulla.

Ammattiopisto Tavastia:

Työpaikkaohjaajakoulutus

Kiipulan ammattiopisto:

Työpaikkaohjaajakoulutukset

Materiaaleja ohjauksen ja arvioinnin tueksi

Voit myös tutustua alla oleviin materiaaleihin ja hyödyntää niitä opiskelijoiden ohjaamisessa ja arvioinnissa työpaikalla. Lisää materiaalia löydät Ohjaan.fi -sivustolta, joka on osa Parasta osaamista -hanketta. Hanke on valtakunnallinen ja sen materiaalit on tarkoitettu tueksi ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Hankkeeseen voit tutustua tarkemmin täältä.

Palautteet työpaikkaohjaajilta

Opetushallitus kerää yhdessä koulutusten järjestäjien kanssa palautetta ammatillisen koulutuksen laadun kehittämiseksi. Palautetta kerätään työpaikkaohjaajilta, jotka ovat olleet ohjaajamassa opiskelijoita koulutus- tai oppisopimusjaksoilla. Palautetta kerätään myös työpaikan edustajalta kaksi kertaa vuodessa. Kyselyiden vastauksia käytetään koulutuksen laadun kehittämisen lisäksi osana oppilaitoksen rahoitusta.

Tutustu tarkemmin: Osaajia työelämään -esite (OPH)

Kysy lisää!

Hopeapuro Kanerva

opintopalveluiden päällikkö

+358505745197

kanerva.hopeapuro@hami.fi

Haltia Pia-Maria

Vs. rehtori

+358400807558

pia-maria.haltia@hami.fi