Työpaikkaohjaajat

Työpaikkaohjaajan rooli opiskelijan ohjauksessa on tärkeä. Tehtävään kuuluu monta eri osa-aluetta ja vastuuta. On tärkeää tietää työelämässä oppimisen käytännöt ammatillisessa koulutuksessa. Tältä sivulta löydät lisätietoja koulutuksista ja materiaalia tueksi työpaikkaohjaajan tehtävään.

Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -tutkinnon osa

Meillä HAMIssa voit suorittaa Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -tutkinnon osan, jos haluat kehittyä työpaikkaohjaajan tehtävässäsi. Koulutus soveltuu työpaikkaohjaajana aloittaville henkilöille sekä jo pidempään työpaikkaohjaajana toimineille. Tutkinnon osa toteutetaan kokonaan verkossa ja sen opiskelun voit aloittaa oman aikataulun mukaan. Tarkemmat tiedot löydät esitteestä. Ilmoittautumiset alla olevasta painikkeesta.

Työpaikkaohjaajien muu koulutus

Järjestämme keväällä 2022 verkkototeutuksena yhden päivän koulutuksen työpaikkaohjaajille. Koulutuksessa käsitellään ammatillisen koulutuksen teemoja ja työpaikkaohjaajan roolia opiskelijan ohjauksessa. Iltapäivän osuus koostuu alakohtaisesta osuudesta, jossa käsitellään mm. ajankohtaisia asioita ja TJK-jaksojen käytänteitä.

Tutustu myös muuhun alueen työpaikkaohjaajien koulutustarjontaan:

Ammattiopisto Tavastia:

Työpaikkaohjaajakoulutus

Kiipulan ammattiopisto:

Työpaikkaohjaajakoulutukset

Materiaaleja työpaikkaohjaajille ja arvioijille

Voit myös tutustua alla oleviin materiaaleihin ja hyödyntää niitä opiskelijoiden ohjaamisessa ja arvioinnissa työpaikalla. Lisää materiaalia löydät Ohjaan.fi -sivustolta, joka on osa Parasta osaamista -hanketta. Hanke on valtakunnallinen ja sen materiaalit on tarkoitettu tueksi ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Hankkeeseen voit tutustua tarkemmin täältä.

Osaajia työelämään -esite (OPH)

Kysy lisää!

Haltia Pia-Maria

vararehtori

+358400807558

pia-maria.haltia@hamk.fi

Hopeapuro Kanerva

koulutussuunnittelija

+358505745197

kanerva.hopeapuro@hamk.fi