Työpaikkaohjaajat

Työpaikkaohjaajan rooli opiskelijan ohjauksessa on merkittävä, ja tehtävään kuuluu monta eri osa-aluetta sekä vastuuta. Ohjaajan tulisi tietää työelämässä oppimisen käytännöt ammatillisessa koulutuksessa. Tältä sivulta löydät lisätietoja työpaikkaohjaajan koulutuksista sekä materiaalia tueksi työpaikkaohjaajan tehtävään.

Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -tutkinnon osa

Meillä HAMIssa voit suorittaa Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -tutkinnon osan, jos haluat kehittyä työpaikkaohjaajan tehtävässäsi. Koulutus soveltuu työpaikkaohjaajana aloittaville henkilöille sekä jo pidempään työpaikkaohjaajana toimineille. Tutkinnon osa toteutetaan kokonaan verkossa, ja opiskelun voit aloittaa oman aikataulusi mukaan. Tarkemmat tiedot löydät esitteestä.

Ilmoittaudu koulutukseen esitteen alla olevasta painikkeesta.

Klikkaa kuvaa avataksesi esitteen.

Materiaaleja ohjauksen ja arvioinnin tueksi

Voit myös tutustua alla oleviin materiaaleihin ja hyödyntää niitä opiskelijoiden ohjaamisessa ja arvioinnissa työpaikalla. Lisää materiaalia löydät Ohjaan.fi -sivustolta , joka on osa Parasta osaamista -hanketta. Hanke on valtakunnallinen ja sen materiaalit on tarkoitettu tueksi ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Hankkeeseen voit tutustua tarkemmin täältä .

Palautteet työpaikkaohjaajilta OPH:lle

Opetushallitus kerää yhdessä koulutusten järjestäjien kanssa palautetta ammatillisen koulutuksen laadun kehittämiseksi. Palautetta kerätään työpaikkaohjaajilta, jotka ovat olleet ohjaajamassa opiskelijoita koulutus- tai oppisopimusjaksoilla. Palautetta kerätään myös työpaikan edustajalta kaksi kertaa vuodessa. Kyselyiden vastauksia käytetään koulutuksen laadun kehittämisen lisäksi osana oppilaitoksen rahoitusta.

Tutustu tarkemmin: Osaajia työelämään -esite (OPH)

Kysy lisää!

Hopeapuro Kanerva

opintopalveluiden päällikkö

+358505745197

kanerva.hopeapuro@hami.fi

Haltia Pia-Maria

rehtori

+358400807558

pia-maria.haltia@hami.fi

Muita alueen työpaikkaohjaajakoulutusten tarjojia ovat:

Ammattiopisto Tavastia

Kiipulan ammattiopisto