Opiskelun aloittaminen

Tervetuloa aloittamaan opinnot HAMIssa!

Asuminen

Asuminen on perustutkinto-opiskelijoille ilmaista opiskelujen ajan. Asuntolan avaimista peritään panttimaksu (100€), jonka opiskelija saa takaisin palautettuaan avaimet. Asuntolahuoneet ovat kalustettuja ja majoitus tapahtuu pääsääntöisesti 1-2 hengen huoneissa. Asuntolassa asuminen on turvallista ja asuntolaohjaaja järjestää ohjattua vapaa-ajan toimintaa sekä on opiskelijoiden tukena ilta-aikoina. Kaikkia asuntoloissa asuvia koskevat asuntolan järjestyssäännöt, jotka käydään läpi opintojen alkaessa. Asuntoloissa ei voi majoittua viikonloppuisin tai loma-aikoina.

Asuntolapaikat myönnetään ensisijaisesti oppivelvollisuuslaissa tarkoitetuille oppivelvollisille opiskelijoille, joilla päivittäinen kulkeminen kodin ja oppilaitoksen välillä ei ole mahdollista, koulumatka on kohtuuttoman pitkä tai kulkuyhteydet ovat muuten hankalat. Asuntolapaikkatarve tulee perustella. Asuntolapaikan hakemiseen liittyvät ohjeet saa valintakirjeen yhteydessä.

Ruokailu

Perustutkinto-opiskelijoille lounas on maksuton. Opiskelijan tulee todentaa oikeutensa ilmaiseen lounaaseen Kela-kortilla. Muille opiskelijoille ja henkilökunnalle lounas on maksullinen. Osassa kampuksia ruokalasta saa ostettua myös kahvia, teetä ja välipalatuotteita.

Vapaa-aika

Kaikilla kampuksilla järjestetään monipuolista vapaa-ajan toimintaa, johon voivat osallistua kaikki opiskelijat. Asuntola- ja ammatilliset ohjaajat suunnittelevat vapaa-ajan toimintaa yhdessä opiskelijoiden kanssa. HAMIssa pyritään myös järjestämään kaikille opiskelijoille yhteisiä tapahtumia, joissa opiskelijat pääsevät tutustumaan toisen kampuksen opiskelijoihin. 

Muutamia esimerkkejä, toiminta vaihtelee kampuksittain:
– kuntosali ja/tai liikuntasalit mm. pallopelejä varten
– ulkoilureitit
– kalastus
– melonta
– frisbeegolfratoja
– elokuva- ja/tai peli-illat
– retket mm. erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kauppakeskuksiin, HAMIn toiseen yksikköön

Kulkuyhteydet

Huoltajien kirjautuminen opiskelijahallintajärjestelmään

HAMI:ssa on käytössä OLLI-opiskelijahallintajärjestelmä, jossa on oma liittymä huoltajille. Huoltajaliittymän kautta pääset:

  • seuraamaan huollettavasi opintojen etenemistä
  • kuittaamaan poissaoloja
  • anomaan huollettavallesi oikeutta olla poissa etukäteen tiedettynä ajankohtana
  • viestimään ryhmänohjaajan ja opettajien kanssa.

OLLI kulkee mukanasi puhelimessa ja voit käyttää sitä myös tietokoneella tai tabletilla.

Katso ohjeet kirjautumiseen tästä.