Metsäala

Tervetuloa opiskelemaan metsäalaa HAMIn Evon kampukselle!

Raikasta ulkoilmaa ja luonnossa liikkumista – niistä on metsäalan hommat tehty. Näissä töissä kättesi jälki näkyy vielä monen sukupolven päähän.

Alta voit lukea, millaisia metsäalan koulutuksia tarjoamme, ja mikä voisi sopia juuri sinulle. Perustutkinto-opinnot muotoillaan aina opiskelijan kiinnostuksen mukaisiksi.

Tutkintoihin ja koulutuksiin aukeaa hakuja eri aikoihin, ja päivitämme niitä verkkosivuillemme. Perustutkintoon voit hakea yhteishaun aikana. Voit ottaa yhteyttä HAMIn opinto-ohjaajiin (hami-opot@hami.fi), jos haluat lisätietoja tutkinnoista ja niiden hakuajoista.

Metsäalan opetuksen luokkahuone. Opettajanpöytä. Korkeat jakkarat nostettu kahdelle työpöydälle. Valkokangas.
Ennen metsään rientämistä opiskellaan luokkahuoneessa.

Metsäalan perustutkinto

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole vielä alan koulutusta tai kokemusta. Koulutukseen voi hakea yhteishaun aikana.

Metsäalan perustutkinnon myötä sinusta tulee metsien hoidon ja puunkaadon osaaja monipuolisiin ympäristöihin. Opintojen jälkeen voit työskennellä esim. metsäpalveluyrityksissä, kaupunkien metsien hoitajina tai itsenäisinä yrittäjinä tiiviissä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Neljä metsäalan opiskelijaa seisoo tiellä. Yksi kiipeää tien vieressä olevaan puuhun turvavälineiden kanssa.
Perustutkinnon kolmantena vuonna treenataan puistonhoitoa.

Tutkinnon osat

Meillä voit opiskella myös yksittäisiä metsäalan kursseja eli tutkinnon osia. Tutkinnon osat ovat hyvä tapa kartuttaa omaa osaamista, ja niiden kautta pääset helposti tutustumaan itseäsi kiinnostavaan alaan. Jos innostut näiden jälkeen metsähommista, voit hakeutua suorittamaan koko tutkinnon.

Tällä hetkellä tarjoamme sellaisia tutkinnon osia, jotka ovat maksuttomia. Opintoihin kuuluvat koulutus, majoitus ja ruokailu ovat kaikki maksuttomia.

Puunkorjuupalvelut -tutkinnon osa

Maksuton kurssi, jolla opit toteuttamaan puunkorjuutyöhön liittyviä käytäntöjä ammattimaisesti. Tämä tutkinnon osa sopii myös aloitteleville metsänhoidosta kiinnostuneille,. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta moottorisahan käytöstä, me kyllä opetamme sen sinulle.

Metsänhoitopalvelut -tutkinnon osa

Maksuton kurssi, josta on myös nopea työllistyminen oikeisiin hommiin metsäalan kausityöntekijäksi. Työhön kuuluu mm. metsän istutus ja siihen liittyvä taimihuolto sekä raivaussahalla tehtävät metsänhoidon työt.

Tukevassa olkahihnallisessa kantokassissa männyntaimia. Taustalla puunrunko telineen päällä.

Haluaisitko kuulla lisää metsäalan opinnoista? Järjestämme kaksi infoiltaa opinnoista.


Metsäalan koulutukset eivät katso ikää!
Sen todisti Juha Pietilä, joka opiskeli reserviin jäätyään metsuriksi.
Lue Pietilän haastattelu HAMIn blogista