HAMI

Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos.

HAMIsta valmistuu ammattilaisia metsiin, meijereihin, maatiloille, liha-, puutarha- ja viheralalle. HAMIsta valmistuu myös liikenneopettajia.

Tarjoamme
• perustutkintoon johtavaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä
• laajaa ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta aikuisille.

Toimipaikat ovat perinteikkäitä ja valtakunnallisesti tunnettuja ja oppimisympäristömme ovat ainutlaatuiset.  Luonnonvara-alan koulutukset järjestetään Evolla, Lepaalla ja Mustialassa. Meijeri- ja liha-alan koulutusta järjestetään Sairiossa. Liikenneopettajakoulutus ja johtamisen ja esimiestyön koulutukset tapahtuvat Hämeenlinnassa.

Työllistämme n. 70 ihmistä.

Visiomme on vuonna 2030 olla vahvin kestävän tulevaisuuden moniosaajien valmentaja. Panostamme jatkuvaan yhteiseen kehittämiseen toimien rehellisesti ja avoimesti. Pidämme huolta opiskelijoista, henkilöstöstä ja ympäristöstä ollen kestävän tulevaisuuden edelläkävijä.

Ylläpitäjä
Hämeen ammatti-instituutin ylläpitäjänä toimii Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n tytäryhtiö Hämeen ammatti-instituutti osakeyhtiö. Osakeyhtiön toimitusjohtajana toimii Pertti Puusaari.

Hämeen ammatti-instituutti osakeyhtiön hallitus ja johtokunta
Hämeen ammatti-instituutin hallituksen ja johtokunnan kokoonpano on sama kuin Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus.

Rehtori ja rehtorin varahenkilö
Rehtorina toimii Tarja Hovila ja hänen varahenkilönä koulutuspäällikkö Pia-Maria Haltia.

Koulutuspäälliköt
Koulutuspäälliköinä toimivat Juha Mäkelä (Metsätalous, Evo), Jari Latva-Koivisto (Meijeriala sekä Liha-ala, Sairio), Tarja Hovila (Maatilatalous, Mustiala), Soile Viljakka (Puutarhatuotanto sekä Viherala, Lepaa), ja Pia-Maria Haltia (Johtaminen ja esimiestyö sekä Liikenneopetuskeskus, Hämeenlinna).