Liköörien valmistaminen -tutkinnon osa

Laajuus
30 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa
Hakuaika
Jatkuva haku/monimuotokoulutus

Mitä

Opit valmistamaan likööreitä alkoholilainsäädännön mukaisesti alusta alkaen.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu alkoholijuomien valmistuksen parissa työskenteleville tai alalle suuntaaville.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat:

  • työskennellä yrityksen tuotantosuunnan mukaisessa liköörien valmistusprosessissa
  • vastaanottaa ja valita tarvittavat raaka-aineet sekä tehdä valmistukseen liittyvät esityöt
  • valmistaa yrityksen tuotantosuunnan mukaisia liköörejä (mm. uuttaminen, laimentaminen, väkevöinti, makeutus, kypsytys, valmistelu pullotusta varten)
  • noudattaa alkoholijuomien tuotantoa ohjaavaa lainsäädäntöä

Aikataulu

Opinnot sijoittuvat vuoteen 2025. Tarkempi aikataulu tarkentuu loppuvuodesta 2024.

Maksullisuus

Tutkinnon osan suorittaminen maksaa 250 euroa.

Hakuaika

Hakuaika tarkentuu loppuvuodesta 2024.

Arviointi

Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen oppimisympäristössä. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla hedelmä- tai marjalikööriä pienimuotoisessa alkoholin valmistusprosessissa.

Lisätietoja antavat

Koskinen Pirjo-Maija

lehtori, pedagoginen koordinaattori /puutarha-ala

+358400398074

pirjo-maija.koskinen@hami.fi

Vanhatalo Paula

tuotantopäällikkö / puutarha-ala

+358503458508

paula.vanhatalo@hami.fi

Liköörien valmistaminen on osa elintarvikejalostuksen ammattitutkintoa, alkoholijuomien valmistuksen osaamisalaa. Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen oppimisympäristössä. Suoritetusta opinnosta saa todistuksen ja mikäli haluaa jatkaa opintoja ja suorittaa koko tutkinnon (120 osp), voidaan tämä suoritus (30 osp) tunnustaa osaksi opintoja.