Sinulleko?
Oletko kiinnostunut maitotuotteiden valmistuksesta ja niiden kehittelystä, tekniikasta, mikrobiologiasta ja taloudesta? Silloin elintarvikealan perustutkinto ja meijeristin ammatti voivat olla sinua varten.
Sinustako?
Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.
Opiskele meijeristiksi Hämeenlinnan Sairiossa!
HAMI on Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. Elintarvikealan meijerialan osaamisalan tutkintonimike on meijeristi.
Opiskelu koostuu teorian ja käytännön työn opetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin.
Sairion opetusmeijeri toimii monipuolisena käytännön oppimisympäristönä. Siellä valmistetaan erilaisia maitotuotteita sekä tehdään laadunvarmistusta kemiallisilla, mikrobiologisilla ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmillä.
HAMIn Sairion kampuksella on asuntolat, joissa voi majoittua. Asuntolapaikat on ensisijaisesti varattu oppivelvollisille opiskelijoille. Saatuasi tiedon saamastasi opiskelijapaikasta, voit ilmoittaa asuntolapaikkatarpeesi perusteluineen.
Toteutustapa:
- Lähiopetus (päivätoteutus)
- Monimuoto
- Oppisopimus
Hakeutuminen:
Päivätoteutus:
- Yhteishaku 20.2.-19.3.2024 (koulutus alkaa 19.8.2024)
- 20.2.-31.8.2024 (koulutus alkaa 19.8.2024)
Monimuotototeutus:
- 1.10.2023-5.4.2024 (koulutus alkaa 22.4.2024)
- 1.10.2024-30.11.2024 (koulutus alkaa 14.1.2025)
Maksullisuus:
Ei maksua.
Kysy koulutuksesta
Tutustu elintarvikealan blogiteksteihin: