Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala

Tutkintonimike
Meijeristi
Kesto
2-3 vuotta
Opiskelu alkaa
Koulutus alkaa syksyllä 2021
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Sairio, Hämeenlinna
Hakuaika
Yhteishaku
Jatkuva haku

Sinulleko?

Oletko kiinnostunut maitotuotteiden valmistuksesta ja niiden kehittelystä, tekniikasta, mikrobiologiasta ja taloudesta? Silloin elintarvikealan perustutkinto ja meijeristin ammatti voivat olla sinua varten.

Sinustako?

Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.

Opiskele meijeristiksi Hämeenlinnan Sairiossa!

HAMI on Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. HAMI Sairion kampuksella päivä- ja monimuoto-opiskelijat voivat opiskella meijeristiksi. Elintarvikealan meijerialan osaamisalan tutkintonimike on meijeristi.

Yhteishaku ja jatkuva haku (peruskoulupohjaiset, yo-pohjaiset tai toisen ammatillisen perustutkinnon omaavat)

Monimuotohaku (jo työpaikka meijeriteollisuudessa)

Opiskelu koostuu teorian ja käytännön työn opetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin.

Opintojen kesto riippuu koulutustaustasta:

  • peruskoulupohjaisilla kesto noin 3 vuotta
  • yo-pohjaisilla ja jo toisen ammatillisen perustutkinnon omaavilla kesto noin 2 vuotta 2 kuukautta
  • monimuoto-opiskelijoilla kesto noin 2 vuotta ja noin 7 kpl 2-3 viikon mittaisia lähijaksoja

Sairion opetusmeijeri toimii monipuolisena käytännön oppimisympäristönä. Siellä valmistetaan erilaisia maitotuotteita sekä tehdään laadunvarmistusta kemiallisilla, mikrobiologisilla ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmillä.

Sairion meijerialan koulutus toimii tiiviissä yhteistyössä alan työnantajien kanssa. Sairiossa tekevät osan opinnoistaan myös Hämeen ammattikorkeakoulun, HAMKin bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat. Toimipaikka sijaitsee kolmen kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, Aulangon luonnonpuiston reunassa.​​

Kysy koulutuksesta

Stenström Johanna

lehtori / meijeriala

+358409601077

johanna.stenstrom@hamk.fi

 

 

Latva-Koivisto Jari

koulutuspäällikkö / meijeriala

 +358408446275

jari.latva-koivisto@hamk.fi