Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala

Tutkintonimike
Meijeristi
Kesto
2-3 vuotta
Opiskelu alkaa
2024-01-19
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Sairio, Hämeenlinna
Hakuaika
Jatkuva haku/monimuotokoulutus
Yhteishaku
1.10.2023 — 7.1.2024
meijerialan testauksia

Sinulleko?

Oletko kiinnostunut maitotuotteiden valmistuksesta ja niiden kehittelystä, tekniikasta, mikrobiologiasta ja taloudesta? Silloin elintarvikealan perustutkinto ja meijeristin ammatti voivat olla sinua varten.

Sinustako?

Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.

Opiskele meijeristiksi Hämeenlinnan Sairiossa!

HAMI on Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. Elintarvikealan meijerialan osaamisalan tutkintonimike on meijeristi. HAMIn Sairion kampuksella on asuntolat, joissa voi majoittua. Asuntolapaikat on ensisijaisesti varattu oppivelvollisille opiskelijoille. Saatuasi tiedon saamastasi opiskelijapaikasta, voit ilmoittaa asuntolapaikkatarpeesi perusteluineen.

Opiskelu koostuu teorian ja käytännön työn opetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin.

Sairion opetusmeijeri toimii monipuolisena käytännön oppimisympäristönä. Siellä valmistetaan erilaisia maitotuotteita sekä tehdään laadunvarmistusta kemiallisilla, mikrobiologisilla ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmillä.

Toteutustapa:

  • Lähiopetus (päivätoteutus)
  • Monimuoto
  • Oppisopimus

Hakeutuminen:

Päivätoteutus:
– Yhteishaku 20.2.-19.3.2024 (koulutus alkaa 19.8.2024)
Monimuotototeutus:
– 1.10.2023-7.1.2024 (koulutus alkaa 19.1.2024)

Maksullisuus:

Ei maksua.

Tutustu elintarvikealan blogiteksteihin:

https://blog.hamk.fi/hami/category/elintarvikeala/

Kysy koulutuksesta

Kaunisto Jyri

lehtori, pedagoginen koordinaattori / meijeriala, maatalousala

+358505745131

jyri.kaunisto@hami.fi