
Sinulleko?
Oletko kiinnostunut maitotuotteiden valmistuksesta ja niiden kehittelystä, tekniikasta, mikrobiologiasta ja taloudesta? Silloin elintarvikealan perustutkinto ja meijeristin ammatti voivat olla sinua varten.

Sinustako?
Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.
Opiskele meijeristiksi Hämeenlinnan Sairiossa!
HAMI on Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. HAMI Sairion kampuksella päivä- ja monimuoto-opiskelijat voivat opiskella meijeristiksi. Elintarvikealan meijerialan osaamisalan tutkintonimike on meijeristi.
Yhteishaku ja jatkuva haku (peruskoulupohjaiset, yo-pohjaiset tai toisen ammatillisen perustutkinnon omaavat)
Monimuotohaku (jo työpaikka meijeriteollisuudessa)
Opiskelu koostuu teorian ja käytännön työn opetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin.
Opintojen kesto riippuu koulutustaustasta:
- peruskoulupohjaisilla kesto noin 3 vuotta
- yo-pohjaisilla ja jo toisen ammatillisen perustutkinnon omaavilla kesto noin 2 vuotta 2 kuukautta
- monimuoto-opiskelijoilla kesto noin 2 vuotta ja noin 7 kpl 2-3 viikon mittaisia lähijaksoja
Sairion opetusmeijeri toimii monipuolisena käytännön oppimisympäristönä. Siellä valmistetaan erilaisia maitotuotteita sekä tehdään laadunvarmistusta kemiallisilla, mikrobiologisilla ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmillä.
Sairion meijerialan koulutus toimii tiiviissä yhteistyössä alan työnantajien kanssa. Sairiossa tekevät osan opinnoistaan myös Hämeen ammattikorkeakoulun, HAMKin bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat. Toimipaikka sijaitsee kolmen kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, Aulangon luonnonpuiston reunassa.
Kysy koulutuksesta

