Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala

Tutkintonimike
Meijeristi
Kesto
2-3 vuotta
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Sairio, Hämeenlinna
Hakuaika
Jatkuva haku/monimuotokoulutus
Yhteishaku
21.3.2022—31.8.2022
meijerialan testauksia

Sinulleko?

Oletko kiinnostunut maitotuotteiden valmistuksesta ja niiden kehittelystä, tekniikasta, mikrobiologiasta ja taloudesta? Silloin elintarvikealan perustutkinto ja meijeristin ammatti voivat olla sinua varten.

Sinustako?

Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.

Opiskele meijeristiksi Hämeenlinnan Sairiossa!

HAMI on Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. HAMI Sairion kampuksella päivä- ja monimuoto-opiskelijat voivat opiskella meijeristiksi. Elintarvikealan meijerialan osaamisalan tutkintonimike on meijeristi.

Opiskelu koostuu teorian ja käytännön työn opetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin.

Sairion opetusmeijeri toimii monipuolisena käytännön oppimisympäristönä. Siellä valmistetaan erilaisia maitotuotteita sekä tehdään laadunvarmistusta kemiallisilla, mikrobiologisilla ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmillä.

Toteutustapa:

  • Lähiopetus (päivätoteutus)
  • Monimuoto
  • Oppisopimus

Hakeutuminen:

Päivätoteutus: 21.3. – 31.8.2022 (koulutus alkaa 22.8.2022)

Monimuotototeutus: 24.10.2022 – 4.12.2022 (koulutus alkaa 12.1.2023)

Maksullisuus:

Ei maksua.

Tutustu elintarvikealan blogiteksteihin:

https://blog.hamk.fi/hami/category/elintarvikeala/

Kysy koulutuksesta

Kaunisto Jyri

lehtori, pedagoginen koordinaattori / meijeriala

+358505745131

jyri.kaunisto@hami.fi

Heinonen Mika

opintopalveluiden päällikkö

+358505747015

mika.heinonen@hami.fi