Tilaviinien valmistaminen -tutkinnon osa

Opiskelu alkaa
2024-09-10
Laajuus
30 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa
Hakuaika
Jatkuva haku/monimuotokoulutus
1.5.2024 — 7.6.2024

Mitä

Opit valmistamaan marjoista ja hedelmistä valmistettuja viinejä alusta alkaen sekä arvioimaan valmiiden tuotteiden laatua.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu alkoholijuomien valmistuksen parissa työskenteleville tai alalle suuntaaville.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat

  • työskennellä yrityksen tuotantosuunnan mukaisessa tilaviinien valmistusprosessissa
  • vastaanottaa ja valita tarvittavat raaka-aineet sekä tehdä valmistukseen liittyvät esityöt
  • valmistaa yrityksen tuotantosuunnan mukaisia tilaviinejä (mehustus, panostus, käymisen hallinta, selkeytys ja kirkastus, kypsytys, tilaviinin sekoitus, jälkimakeutus ja valmistelu pullotusta varten)
  • noudattaa alkoholijuomien tuotantoa ohjaavaa lainsäädäntöä
  • arvioida valmiiden tuotteiden laatua
  • kehittää omaa työtäsi

Aikataulu

Opiskelu alkaa 10.9.2024 ja jatkuu alkuvuoteen 2025 (lähijaksot varmentuvat myöhemmin).

Maksullisuus

Tutkinnon osan suorittaminen maksaa 250 euroa.

Hakuaika

Haku on auki 1.5.-7.6.2024

Arviointi

Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen viinitilalla. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla tilaviiniä tilaviiniyrityksen valmistusprosessissa.

Lisätietoja antavat

Koskinen Pirjo-Maija

lehtori / puutarha-ala

+358400398074

pirjo-maija.koskinen@hami.fi

Vanhatalo Paula

tuotantopäällikkö / puutarha-ala

+358503458508

paula.vanhatalo@hami.fi

Tilaviinien valmistaminen on osa elintarvikejalostuksen ammattitutkintoa, alkoholijuomien valmistuksen osaamisalaa. Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen oppimisympäristössä. Suoritetusta opinnosta saa todistuksen ja mikäli haluaa jatkaa opintoja ja suorittaa koko tutkinnon (120 osp), voidaan tämä suoritus (30 osp) tunnustaa osaksi opintoja.