Mitä
Opit valmistamaan pienpanimo-oluita alusta alkaen sekä työskentelemään pienpanimoympäristössä.
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu alkoholijuomien valmistuksen parissa työskenteleville tai alalle suuntaaville.
Tutkinnon osan suoritettuasi osaat
- työskennellä pienpanimon tuotantosuunnan mukaisessa oluen valmistusprosessissa
- vastaanottaa ja valita tarvittavat raaka-aineet sekä tehdä valmistukseen liittyvät esityöt panimolla
- valmistaa pienpanimo-oluen (mäskäys, siivilöinti, keitto, selkeytys ja jäähdytys, hiivaus, käyminen, kypsytys, jälkikäsittely ja valmistelu pullotusta varten)
- noudattaa alkoholijuomien tuotantoa ohjaavaa lainsäädäntöä
- arvioida valmiiden tuotteiden laatua
Aikataulu
Opiskelun lähijakso teoriaopinnoista pidetään 4.-8.11.2024. Harjoitusolutta sekä näyttöolutta valmistetaan lähijaksolla pienryhmissä erikseen sovittuina ajankohtina.
Maksullisuus
Tutkinnon osan suorittaminen maksaa 250 euroa.
Hakuaika
Haku on auki 2.9.- 4.10.2024
Arviointi
Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen pienpanimolla. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla pienpanimo-olutta pienimuotoisessa pienpanimon valmistusprosessissa.
Lisätietoja antaa
Pienpanimo-oluiden valmistaminen on osa elintarvikejalostuksen ammattitutkintoa, alkoholijuomien valmistuksen osaamisalaa. Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen oppimisympäristössä. Suoritetusta opinnosta saa todistuksen ja mikäli haluaa jatkaa opintoja ja suorittaa koko tutkinnon (120 osp), voidaan tämä suoritus (30 osp) tunnustaa osaksi opintoja.