Pienpanimo-oluiden valmistaminen -tutkinnon osa

Opiskelu alkaa
2024-11-04
Laajuus
30 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa
Hakuaika
Jatkuva haku/monimuotokoulutus
2.9.2024 — 4.10.2024

Mitä

Opit valmistamaan pienpanimo-oluita alusta alkaen sekä työskentelemään pienpanimoympäristössä.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu alkoholijuomien valmistuksen parissa työskenteleville tai alalle suuntaaville.

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat

  • työskennellä pienpanimon tuotantosuunnan mukaisessa oluen valmistusprosessissa
  • vastaanottaa ja valita tarvittavat raaka-aineet sekä tehdä valmistukseen liittyvät esityöt panimolla
  • valmistaa pienpanimo-oluen (mäskäys, siivilöinti, keitto, selkeytys ja jäähdytys, hiivaus, käyminen, kypsytys, jälkikäsittely ja valmistelu pullotusta varten)
  • noudattaa alkoholijuomien tuotantoa ohjaavaa lainsäädäntöä
  • arvioida valmiiden tuotteiden laatua

Aikataulu

Opiskelun lähijakso teoriaopinnoista pidetään 4.-8.11.2024. Harjoitusolutta sekä näyttöolutta valmistetaan lähijaksolla pienryhmissä erikseen sovittuina ajankohtina.

Maksullisuus

Tutkinnon osan suorittaminen maksaa 250 euroa.

Hakuaika

 Haku on auki 2.9.- 4.10.2024

Arviointi

Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen pienpanimolla. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla pienpanimo-olutta pienimuotoisessa pienpanimon valmistusprosessissa.

Lisätietoja antaa

Koskinen Pirjo-Maija

lehtori, pedagoginen koordinaattori /puutarha-ala

+358400398074

pirjo-maija.koskinen@hami.fi

Vanhatalo Paula

tuotantopäällikkö / puutarha-ala

+358503458508

paula.vanhatalo@hami.fi

Pienpanimo-oluiden valmistaminen on osa elintarvikejalostuksen ammattitutkintoa, alkoholijuomien valmistuksen osaamisalaa. Tutkinnon osa arvioidaan osaamisen näytöllä joko työpaikalla tai oppilaitoksen oppimisympäristössä. Suoritetusta opinnosta saa todistuksen ja mikäli haluaa jatkaa opintoja ja suorittaa koko tutkinnon (120 osp), voidaan tämä suoritus (30 osp) tunnustaa osaksi opintoja.