HAMIn meijerialan koulutus Hämeenlinnassa

Olemme Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä.

Elintarvikealan perustutkinto

Meijerialan koulutusohjelman suorittanut meijeristi työskentelee pääsääntöisesti meijeriteollisuuden tuotantolaitoksissa eri puolilla Suomea mm. eri tuotteiden valmistajina, valmistuksen ohjaajina, tuote- tai pakkausosastojen esimiehinä, laboratoriovastaavina ja maidon vastaanoton sekä yhteiskäsittelyn hoitajina. Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristejä toimii myös mm. elintarvikevalvonnassa, teollisuuden pesuaineyrityksissä ja panimoissa.

Sairion meijerialan koulutus toimii tiiviissä yhteistyössä alan työnantajien kanssa. Sairiossa tekevät osan opinnoistaan myös Hämeen ammattikorkeakoulun, HAMKin, bio- ja eli​ntarviketekniikan opiskelijat. Toimipaikka sijaitsee kolmen kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, Aulangon luonnonpuiston reunassa.​​

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto:

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Meijerialan täydennyskoulutus

Meijerialan koulutusohjelmassa tuotetaan työelämän tarpeisiin ammatillista täydennyskoulutusta.