Olemme Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. Tarjoamme sekä perustutkintoja että täydentävää koulutusta.
Elintarvikealan perustutkinto
Perustutkinnot on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole vielä alan koulutusta tai kokemusta. Koulutukseen voi hakea yhteishaun aikana tai jatkuvassa haussa.
Meijerialan koulutusohjelman suorittanut meijeristi työskentelee pääsääntöisesti meijeriteollisuuden tuotantolaitoksissa eri puolilla Suomea mm. eri tuotteiden valmistajina, valmistuksen ohjaajina, tuote- tai pakkausosastojen esimiehinä, laboratoriovastaavina ja maidon vastaanoton sekä yhteiskäsittelyn hoitajina. Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristejä toimii myös mm. elintarvikevalvonnassa, teollisuuden pesuaineyrityksissä ja panimoissa.
Sairion meijerialan koulutus toimii tiiviissä yhteistyössä alan työnantajien kanssa. Sairiossa tekevät osan opinnoistaan myös Hämeen ammattikorkeakoulun, HAMKin, bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat. Toimipaikka sijaitsee kolmen kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, Aulangon luonnonpuiston reunassa.
Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto
Ammattitutkinto on pääsääntöisesti tarkoitettu alalla jo toimivalle henkilölle, jolla on tarve hankkia lisää ammattitaitoa.
HAMIssa on tarjolla kahta erilaista ammattitutkintoa: elintarviketeollisuus ja elintarvikejalostus.
Elintarviketeollisuus: Valmistuttuasi olet meijerialan tuotteiden ammattitaitoinen valmistaja, pakkaaja ja lähettämötyöntekijä. Voit työskennellä tuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja lähettämötehtävissä pienissä ja isoissa yrityksissä.
Elintarvikejalostus: Saat valmiudet valmistaa erilaisia maitotuotteita sekä perustaa pienimuotoisen maidonjalostusyrityksen.
Meijerialan täydennyskoulutus
Meijerialan koulutusohjelmassa tuotetaan työelämän tarpeisiin ammatillista täydennyskoulutusta.
Järjestämme maksullisena palvelutoimintana koulutuksia mm. seuraavista teemoista:
- Hapatteet ja niiden kasvuolosuhteet
- Suodatustekniikat
- Prosessinohjaus ja käynnissäpito