Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto

Tutkintonimike
Liikenneopettaja
Kesto
Noin 2 vuotta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opiskelu alkaa
Seuraava aloitus tammikuussa 2022 (täyttyy vuoden 2021 haussa hakemuksensa jättäneistä hakijoista).
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Hämeenlinna
Hakuaika
Jatkuva haku/monimuotokoulutus
10.1.2022—20.2.2022
Vuoden 2022 ensimmäisen hakuperiodin 10.1.2022-20.2.2022 haku koskee hakeutumista toukokuussa 2022 alkavaan koulutukseen.

Sinulleko?

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto on väylä autokouluopettajan ja muiden liikennealan asiantuntijatehtävien ohella myös autokouluyrittäjäksi ja ammatillisen kuljettajakoulutuksen opettajaksi.

Sinustako?

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinnosta saat valmiudet toimia liikenneopettajana autokouluissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa ja esim. kuljettajatutkinnon vastaanottajana, ympäristöystävällisen ja taloudellisen liikkumisen asiantuntijana, autokoulualan yrittäjänä sekä opetustoiminnasta vastaavana johtajana.

Opiskele liikenneopettajaksi!

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnonosasta. Pakollisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollistaa liikenneopettajaluvan myöntämisen. Saat oikeudet toimia opettajana henkilöauton ja kevyen nelipyörän ajokorttia varten.

Suorittamalla pakollisten osien lisäksi kaksi valinnaista tutkinnonosaa saat erikoisammattitutkinnon ja valintasi mukaan voit erikoistua mm. moottoripyöräopetukseen, ammattiliikenteen kuljettajakoulutukseen, kuljettajatutkinnon vastaanottamiseen ja autokouluyrittäjyyteen liittyviin työtehtäviin.

Tutkintokoulutus toteutetaan monimuotoisena. Lähiopetusjaksot järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen kampuksella. Opetusharjoittelu ja muu työpaikalla järjestettävä koulutus voidaan toteuttaa valintasi mukaan eri puolilla Suomea.

Opiskelumaksu

Liikenneopettajan erikoisammattitutkintokoulutuksesta perittävät opiskelijamaksut ovat omaehtoisessa valtionosuusrahoitteisessa koulutuksessa 790 € /pakolliset tutkinnon osat ja 390 – 760 €/valinnaiset tutkinnon osat. Tämän lisäksi peritään poliisin liikenneopettajakelpoisuuslausunnon kustannukset  27 €.

Peruutusehdot erikoisammattitutkinnoissa 

Hämeen ammatti-instituutti tiedottaa hakijalle opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Peruutus on tehtävä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikkatiedon saamisesta. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla osoitteeseen hami-opintopalvelut@hamk.fi. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen.

Maksullisissa koulutuksissa veloitetaan tutkinnon osan maksu tai koulutuksen maksuerä, mikäli koulutukseen valittu jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Maksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Hakeutuminen
Seuraava haku liikenneopettajan erikoisammattitutkintoon aukeaa 10.1.2022.

Hakukelpoisuus ja liikenneopettajaluvan hakemisen ehdot

Tutkinnon perusteet

Tutustu valinnaisiin tutkinnon osiin.

Jos haluat päivittää tai täydentää olemassa olevaa liikenneopettajan tutkintoasi, hakeudu tästä.

Kysy koulutuksesta

Saartenkorpi Harri

lehtori, pedagoginen koordinaattori / liikenneopettajakoulutus

+358408375445

harri.saartenkorpi@hamk.fi

Mäkinen Heini

johdon assistentti / opintosihteeri

+358408498428

heini.makinen@hamk.fi

Saarelma Kari

toimialapäällikkö / metsäala ja liikenneopettajakoulutus

+358505267023

kari.saarelma@hamk.fi