Tule fermentoimaan kasviksia maksuttomaan fermentointipäivään 27.10.!
Kasvisten fermentointi eli hapattaminen on vanha säilöntämenetelmä, jossa maitohappobakteerit muuttavat kasvisten sokereita maitohapoiksi. Tämä estää haitallisten mikrobien kasvua, tuottaa makua ja probiootteja.
Aloitamme päivän lyhyellä kahvihetkellä, jolloin tutustumme jo valmiiksi fermentoituihin kasviksiin, joita on valmistettu sekä spontaanilla käymisellä että hapatteen avulla.
Tämän lisäksi laitamme itse kasvikset fermentoitumaan ja samalla Hämeen ammatti-instituutin lehtori Johanna Aho kertoo teille fermentoinnista ja sen muodostamista hyvistä bakteereista.
Tarjoamme tässä osallistujille satokauden kasvikset, joista jokainen voi valita omat hapatettavat kasviksensa. Myös purkit tulevat meiltä. Jatkohoito-ohjeet saat mukaasi, jotta kasvikset säilyvät.
Päivä järjestetään Hämeen ammatti-instituutin tiloissa Hämeenlinnan Sairiossa.
Ajankohta: maanantai 27.10.2025 klo 12–16
Hinta: maksuton
Paikka: Kankaistenkatu 33 C, 13220 Hämeenlinna
Koulutukseen otetaan mukaan enintään 12 henkilöä. Ilmoittautuminen on sitova.
Ilmoittaudu viimeistään 22.10.2025
Saapumisohje
Kokoonnumme pääovelle, josta siirrymme yhdessä opetusmeijerille. Opetusmeijerille pukeudutaan suojavaatteisiin ja jalkineisiin, jotka saat päivän ajaksi käyttöösi. Omilla vaatteilla opetusmeijerillä työskentely ei ole sallittua. Opetusmeijerillä ei saa käyttää koruja tai kelloja, joten ne voit jättää kotiin tai voimme laittaa ne lukkojen taakse päivän ajaksi.
Kysy lisää:
Koulutuksen tarjoaa Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hanke

