Onko tiluksillasi pulaa pölyttäjistä? Mehiläistarhaajana voit vaikuttaa sadon onnistumiseen

Kuvittele kaunis kesäpäivä. Mehiläiset lentelevät läheisellä pellolla pölyttämässä kasveja ja keräämässä mettä varastoihinsa. Pelkkä pölytys on jo erittäin hyödyllistä, jos viljelet elinkeinoksesi tai huviksesi kasveja, mutta on mehiläisten hunajakin monipuolinen raaka-aine.

Mehiläisten hyödyistä voit lukea esimerkiksi Ylen uutisesta ”Mehiläiset voivat jopa nelinkertaistaa vadelmasadon – pihaan lentänyt mehiläisparvi teki Outi Koskisesta pölytyspalvelujen tuottajan” Uutinen on julkaistu jo 26.6.2020.

”Puutarhakasveista hyönteispölytyksestä hyötyvät etenkin vadelma, omena, herukat ja pensasmustikka. Peltokasveista tattari on voimakkaasti riippuvainen hyönteispölytyksestä. Myös härkäpapu ja rypsi hyötyvät mehiläisistä.”

Ote Ylen uutisesta

Haluaisitko oppia huolehtimaan mehiläisistä ja hyödyntämään niiden monipuolista hunajaa? HAMIssa voit opiskella mehiläistarhaajaksi!

Mehiläistarhaajana olet mehiläisalan asiantuntija, joka näkee pintaa syvemmälle mehiläisten sielunelämään. Koulutuksen jälkeen osaat tuottaa ja myydä mehiläisalan tuotteita sekä palveluja. Pystyt toimimaan halutessasi pää- tai sivutoimisena yrittäjänä.

Päätuotteena mehiläistarhauksessa on hunaja, mutta lisäksi alalla tuotetaan muita pesätuotteita kuten mehiläisvahaa, siitepölyä, propolista ja pölytyspalveluja. Oma mehiläistarha olisi varmasti hyödyllinen esimerkiksi omena- ja marjatarhan lähettyvillä.

Kolme ihmistä pellolla. Mehiläistarhaajan suojavaatteet. Mehiläispesiä.