Puutarha-alan perustutkinto, viherala

Tutkintonimike
Puutarhuri
Kesto
3 vuotta
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa
Hakuaika
Yhteishaku
Jatkuva haku

Sinulleko?

Olet kiinnostunut pihojen ja puutarhojen kasveista, ympäristön kasvillisuuden hoidosta, ulko-alueiden viherrakenteista sekä työkoneista ja –laitteista.

Sinustako?

Viheralan puutarhurina osaat tehdä ympäristön viher-, liikunta-, ja leikkipaikkojen pihanrakennustöitä sekä hoitaa ja ylläpitää kasvillisuutta ja piha-alueiden kuntoa. Voit työskennellä esimerkiksi kaupungin tai seurakunnan viheryksikössä, yksityisessä viherrakennusyrityksessä tai golfkentällä.

Viheralan osaamisala

Viheralan puutarhuri työskentelee pihojen, puistojen, liikunta- ja leikkipaikkojen rakentajana ja niiden hoitotöissä tai puutarhamyymälässä. Moni perustaa oman viheralan yrityksen. Opintoihin voi valita mm. viherrakentamisen kivitöitä, eritysviheralueiden ylläpitoa tai pihasuunnittelun perusteita. Käytännön harjoitukset tapahtuvat oppilaitoksen omilla viheralueilla.

Opiskelu koostuu teoria- ja työnopetuksesta, työpaikalla oppimisesta, itsenäisestä opiskelusta ja näytöistä. Opintojen aikana tehdään opintoretkiä puutarha- ja viheralan erilaisiin yrityksiin. Työnopetukset pidetään oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä sekä yhteistyöyrityksissä.

Monimuotototeutuksen koulutuspäivät päivitetään lähempänä hakuaikaa.

Työpaikalla oppiminen
Työpaikalla oppimisen jaksot suoritetaan alan yrityksissä sekä Suomessa että ulkomailla. Tyypillisiä työpaikkoja ovat kuntien ja kaupunkien puisto-osastot, viherrakennusyritykset ja seurakuntien viheralueet. Työpaikalla oppimisen jaksot ajoittuvat pääsääntöisesti keväästä syksyyn ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden aikana. Lopullinen aikataulu muotoutuu opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan.

Lepaan oppimisympäristöt

Kysy koulutuksesta

Makkonen Sari

lehtori / puutarha-ala

 +358403519554

sari.makkonen@hamk.fi

Viljakka Soile

toimialapäällikkö / puutarha-ala

+358400398073

soile.viljakka@hamk.fi