Puutarha-alan perustutkinto, viherala

Tutkintonimike
Puutarhuri
Kesto
3 vuotta
Opiskelu alkaa
2024-11-12
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa
Hakuaika
Jatkuva haku
Jatkuva haku/monimuotokoulutus
1.5.2024 — 15.9.2024

Sinulleko?

Olet kiinnostunut pihojen ja puutarhojen kasveista, ympäristön kasvillisuuden hoidosta, ulko-alueiden viherrakenteista sekä työkoneista ja –laitteista.

Sinustako?

Viheralan puutarhurina osaat tehdä ympäristön viher-, liikunta-, ja leikkipaikkojen pihanrakennustöitä sekä hoitaa ja ylläpitää kasvillisuutta ja piha-alueiden kuntoa. Voit työskennellä esimerkiksi kaupungin tai seurakunnan viheryksikössä, yksityisessä viherrakennusyrityksessä tai golfkentällä.

Viheralan osaamisala

Viheralan puutarhuri työskentelee pihojen, puistojen, liikunta- ja leikkipaikkojen rakentajana ja niiden hoitotöissä tai puutarhamyymälässä. Moni perustaa oman viheralan yrityksen. Opintoihin voi valita mm. viherrakentamisen kivitöitä, eritysviheralueiden ylläpitoa tai pihasuunnittelun perusteita. Käytännön harjoitukset tapahtuvat oppilaitoksen omilla viheralueilla.

Opiskelu koostuu teoria- ja työnopetuksesta, työpaikalla oppimisesta, itsenäisestä opiskelusta ja näytöistä. Opintojen aikana tehdään opintoretkiä puutarha- ja viheralan erilaisiin yrityksiin. Työnopetukset pidetään oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä sekä yhteistyöyrityksissä.

Toteutustapa:

  • Monimuoto
  • Oppisopimus

Hakeutuminen

Monimuotototeutus: 1.5.-15.9.2024 (koulutus alkaa 12.11.2024)

Maksullisuus

Ei maksua.

Kysy koulutuksesta

Makkonen Sari

lehtori, opinto-ohjaaja / puutarha-ala

 +358403519554

sari.makkonen@hami.fi

Petäjäniemi Mikko

lehtori, pedagoginen koordinaattori / puutarha-ala

+358505963045

mikko.petajaniemi@hami.fi

Tutustu puutarha-alan blogiteksteihin: