Puutarha-alan perustutkinto, puutarhatuotanto

Tutkintonimike
Puutarhuri
Kesto
3 vuotta
Laajuus
180 osaamispistettä
Paikkakunta
Lepaa
Hakuaika
Jatkuva haku/monimuotokoulutus
2.8.2021—24.9.2021
Monimuotokoulutus alkaa viikolla 47. Seuraava yhteishaku kevät 2022

Sinulleko?

Olet kiinnostunut vihannesten, hedelmien, marjojen tai koristekasvien kasvattamisesta avomaalla tai kasvihuoneessa.

Sinustako?

Puutarhatuotannon puutarhurina osaat istuttaa ja hoitaa kasveja kasvihuoneissa ja avomaalla sekä tehdä sadonkorjuuta ja lajittelua. Voit työskennellä esimerkiksi kasvihuoneviljelmillä, taimitarhoilla, avomaan vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmillä, puutarhamyymälässä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Puutarhatuotannon osaamisala

Puutarhatuotantoon erikoistunut puutarhuri kasvattaa vihanneksia, marjoja, hedelmiä sekä koristekasveja joko avomaalla tai kasvihuoneessa. Hän on usein tuotannosta vastaava esimies. Monet perustavat oman yrityksen. Opintoihin voi valita esimerkiksi kasviryhmän tuottamista, taimitarhaviljelyä tai luonnonmukaista viljelyä. Käytännön harjoitukset tapahtuvat oppilaitoksen omassa kasvihuoneessa ja avomaaviljelmillä sekä yrityksissä.

Opiskelu koostuu teoria- ja työnopetuksesta, työpaikalla oppimisesta, itsenäisestä opiskelusta ja näytöistä. Opintojen aikana tehdään opintoretkiä puutarha- ja viheralan erilaisiin yrityksiin. Työnopetukset pidetään oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä sekä yhteistyöyrityksissä.

Monimuotototeutus

  • Vuoden 2021 lähijaksot ilmoitetaan myöhemmin. Toisena opiskeluvuonna opintoihin kuuluu työpaikalla tapahtuvaa koulutusta 20-25 viikkoa henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti.
  • Haku alkaa 2.8.2021 klo 8.00 ja päättyy 24.9.2021

Työpaikalla tapahtuva koulutus
Työpaikalla tapahtuvan koulutuksen jaksot suoritetaan alan yrityksissä. Tyypillisiä työpaikkoja ovat kasvihuoneyritykset, hedelmä- ja marjaviljelmät, taimitarhat ja puutarhamyymälät. Työpaikalla tapahtuvan koulutuksen jaksot ajoittuvat pääsääntöisesti keväästä syksyyn ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden aikana. Lopullinen aikataulu muotoutuu opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan.

Lepaan oppimisympäristöt

Kysy koulutuksesta

Makkonen Sari

lehtori / puutarha-ala

 +358403519554

sari.makkonen@hamk.fi

Viljakka Soile

toimialapäällikkö / puutarha-ala

+358400398073

soile.viljakka@hamk.fi