• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer
Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

  • Kirjaudu
  • Palaute
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • HAKIJALLE
    • PERUSTUTKINNOT
      • Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologia
      • Elintarvikealan perustutkinto, liha-ala
      • Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala
      • Maatalousalan perustutkinto, maatilatalous
      • Metsäalan perustutkinto, metsätalous
      • Puutarha-alan perustutkinto, puutarhatuotanto
      • Puutarha-alan perustutkinto, viherala
    • AMMATTITUTKINNOT
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, alkoholijuomien valmistus
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-ala
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, meijeriala
      • Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, meijeriala
      • Lähiesimiestyön ammattitutkinto
      • Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaus
      • Puutarha-alan ammattitutkinto, golfkentänhoito
    • ERIKOISAMMATTITUTKINNOT
      • Elintarvikealan erikoisammattitutkinto
      • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, johtaminen ja yritysjohtaminen
      • Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto
      • Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, golfkenttämestari
  • OPISKELIJALLE
    • OPISKELU
      • Opintojen tuki
      • Opinto-ohjaajat
      • Työpaikalla järjestettävä koulutus
      • Kansainvälisyys
      • Jatko-opinnot
    • ARJEN KÄYTÄNTÖJÄ
      • Opiskelijan elämää Evolla
      • Opiskelijan elämää Hämeenlinnassa
      • Opiskelijan elämää Lepaalla
      • Opiskelijan elämää Mustialassa
      • Opiskelijan elämää Riihimäellä
      • Evon oppimisympäristöt
      • Lepaan oppimisympäristöt
      • Mustialan oppimisympäristöt
      • Sairion oppimisympäristöt
  • TYÖELÄMÄLLE
    • TÄYDENNYSKOULUTUS JA KEHITTÄMISPALVELUT
      • Täydennyskoulutus ja kehittämispalvelut
      • Johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutus
      • Liha-alan täydennyskoulutus
      • Liikennealan täydennyskoulutus
      • Maatalousalan täydennyskoulutus
      • Meijerialan täydennyskoulutus
      • Metsäalan täydennyskoulutus
      • Puutarha- ja viheralan täydennyskoulutus
  • HAMI
    • HAMI OY
      • Hämeen ammatti-instituutti #HAMIS
      • Johtokunta
      • Opiskelijalautakunta
      • Välkky-kumppanuusverkosto
      • #Uusiamis
      • HAMI In English
  • PIKALINKIT
    • PIKALINKIT PALVELUIHIN
      • SoleOps
      • Moodle
      • Sähköposti
      • ServiceDesk
      • Salasanan vaihto
      • MyFiles
  • YHTEYSTIEDOT
    • YHTEYSTIEDOT
      • Hallinto
      • Koulutusohjelmapäälliköt
      • Opintosihteerit
      • Opinto-ohjaajat
      • Asuntolaohjaajat
      • Kirjasto- ja tietopalvelut
    • KAMPUKSET JA KARTAT
      • Kampukset ja kartat
      • Evo
      • Lepaa
      • Mustiala
      • Riihimäki
      • Sairio, Hämeenlinnna
      • Korkeakoulukeskus, Hämeenlinna

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, meijeriala

12.12.2018 by Hanna-Kaisa

Tyttö laittaa letkua kiinni tankkiin opetusmeijerissä

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, meijeriala

Perustiedot Opintojen sisältö Opiskelun käytännöt Hakuohjeet Opiskelijat kertovat

PERUSTIEDOT

tähti

SINULLEKO?

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto on suunnattu meijeriteollisuudessa työskenteleville, joilta puuttuu alan ammatillinen koulutus.

Pokaali

SINUSTAKO?

Valmistuttuasi olet meijerialan tuotteiden ammattitaitoinen valmistaja, pakkaaja ja lähettämötyöntekijä. Voit työskennellä tuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja lähettämötehtävissä pienissä ja isoissa yrityksissä. 

HAKUAJAT

  • HAKU ELINTARVIKETEOLLISUUDEN AMMATTITUTKINTOON MEIJERIALALLE
  • -
  • Ilmoitetaan myöhemmin
  • -
  • Ei valintakoetta
  • -
  • -
  • -

TIEDOT KOULUTUKSESTA

TUTKINTONIMIKE 
KESTO  2 vuotta (henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta riippuen)
LAAJUUS (OSAAMISPISTETTÄ) 120
PAIKKAKUNTA  Sairio, Hämeenlinna

Opintojen sisältö

Tutkinnon perusteet

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto

Ammattitutkinnon opiskelu on monimuotoista. Meijerialan toimipisteessä on opetusmeijeri, joka toimii myös koulutusympäristönä. Lähijaksot ajoittuvat syys-toukokuulle ja ovat 2-5 päivän mittaisia. Etäjaksoilla opiskellaan verkon avulla.

Elintavikealan ammattitutkinto meijerialan osaamisalaa voit opiskella myös oppisopimuksella.

Mitä opintoja tutkinto sisältää?

Tutkinnon laajuus on 120 osp ja se koostuu pakollisista ja valinnaista tutkinnon osista.

PAKOLLISET TUTKINNON OSAT – 60 ops

Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Elintarviketeollisuuden toimintaprosessi, 30 osp

MEIJERIALAN OSAAMISALA

Valinnaiset tutkinnon osat 1 – valitaan 30 osp tai 60 osp.

Juustojen valmistaminen, 30 osp
Jäätelöiden ja erikoistuotteiden valmistaminen, 30 osp
Kuivattujen tuotteiden valmistaminen, 30 osp
Ravintorasvojen ja levitteiden valmistaminen, 30 osp
Tuoretuotteiden valmistaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2 – valitaan 0 osp tai 30 osp.

Elintarvikkeiden varastointi- ja lähettämötoiminnot, 30 osp
Pakkaaminen elintarviketeollisuudessa, 30 osp
Tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 30 osp

Näytöissä opiskelija osoittaa tutkinnon perusteiden mukaisen osaamisen. Näytöt suoritetaan opiskelijan omalla työpaikalla.

Valmistava koulutus

Näytöt järjestetään koulutuksen aikana.​

Opiskelun käytännöt

  • Sairion oppimisympäristöt
  • Sairion kampus

KYSY KOULUTUKSESTA

  • Kirsti Kriikku-Kalaja
  • lehtori
  • +358 50 5965 066
  • kirsti.kriikku-kalaja@hamk.fi
  • Jari Latva-Koivisto
  • koulutusohjelmapäällikkö
  • +358 40 8446 275
  • jari.latva-koivisto@hamk.fi
  • HAKUOHJEET

    • Jatkuva haku

    Jatkuva haku

    Miten haetaan?

    Meijerialan yritys päättää henkilökunnan hakeutumisesta tai yksittäinen hakija voi hakeutua oman esimiehen kautta. 

    Kysy koulutuksesta

    Jos olet kiinnostunut HAMIn ammatti- tai eri​koisammattitutkinnosta, jätä yhteystietosi oheisella >> lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen hami-info@hamk.fi​​

    Opiskelijat kertovat

    Opiskelijat opetusmeijerissä
    • Meijerialan avoimet ovet 23.1. klo 10-17LUE LISÄÄ

      Kankaistenkatu 33 C, 13220 Hämeenlinna Meijerialan koulutuksen esittelyä – Opetusmeijerissä ohjattuja kierroksia – Makutesti – Maistiaisia – ym. Tapahtuman […]

    • NaaG vieraili meijerialallaLUE LISÄÄ

      Tsekkaa miten naaG´lta sujuu jäätelön valmistus – vai sujuuko? Meijereissä valmistetaan maidosta monenlaisia päivittäiseen ruokapöytään […]

    • Kansainvälisyyttä opetusmeijerissäLUE LISÄÄ

      Kansainvälisessä ympäristössä toimiminen on osa osaamista meijerialalla. Siksipä oli syytä kutsua kansainvälisiä vieraita ja toteuttaa heille hauska ja […]

    Reader Interactions

    HAMI  Ammattitutkinnot  Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, meijeriala

    Footer

    Hämeen ammatti-instituutti Oy
    Visamäentie 35 a 13100 Hämeenlinna
    PL 1010 13100 Hämeenlinna
    03 6461
    hami@hamk.fi

    Laskutusosoitteet
    Kampusten osoitteet

    Sivustokartta
    Tietosuoja
    Evästeet
    Alasottoilmoitus

    Copyright © 2019 · Hami on Genesis Framework · WordPress · Log in

    Sivustollamme hyödynnetään evästeitä, jotta voimme seurata sivuston käyttöä ja kehittää palveluamme. Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt evästeiden käytön.SuljeLISÄTIETOJA