Tilalle töihin -hanke

Oletko haaveillut hakevasi töihin maatilalle? Kiinnostaisiko koneiden kanssa puuhailu, kasvituotannon tai tuotantoeläinten parissa työskentely ja tarvitsisit vahvistusta osaamisellesi? Tilalle töihin -hankkeen tarjoamat maksuttomat lyhytkurssit ovat oiva väylä työelämään erilaisiin maatalousalan yrityksiin.

Alla lueteltuna tällä hetkellä tarjolla olevat kurssit. Tarjontaa päivitetään syksyn 2023 ja vuoden 2024 osalta, joten pysythän kuulolla.

Viikko 44, 30.10. – 3.11.2023
Maatalousympäristössä työskentely ja sen hoitaminen
Mustialan opetusympäristö

Viikko 45, 6. – 10.11.2023
Koneiden, työvälineiden ja laitteiden käyttäminen maatalousalalla
Mustialan opetusympäristö

Viikko 50, 11. – 15.12.2023
Tuotantoeläinten hoitaminen ja käsittely
Mustialan opetusympäristö

Alkaen viikosta 45
Työelämätaidot ja työkulttuuri maatalousalalla
Verkkototeutus

ILMOITTAUDU MUKAAN

Voit hakeutua kursseille alla olevan linkin kautta non stop – periaatteella. Jätä lomakkeelle yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä ja annamme lisätietoa toteutuksesta.

TIETOA HANKKEESTA

Tilalle töihin -hankkeessa tarjotaan lyhytkoulutuksia monimuotototeutuksella pääpainon ollessa maatalousalan opinnoissa. Hankkeen tavoitteena on saada opiskelijoille sellaiset taidot ja osaaminen, jotka mahdollistavat siirtymän työelämään. Oppimisympäristönä toimivat Tammelassa sijaitseva Mustialan opetus- ja tutkimusmaatila sekä maatilayritykset. Kurssit sopivat esimerkiksi osa- ja määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleville, eläkkeellä tai vanhempainvapaalla oleville ja maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Opiskelija voi valita kiinnostuksensa ja tarpeidensa mukaan opintoja myös muusta Hämeen ammatti-instituutin koulutustarjonnasta. Opiskelija saa yleisten työelämävalmiuksien lisäksi osaamista mm. maa- ja metsätiloilla toimimiseen, työkoneiden ja laitteiden käyttämiseen, tuotantoeläinten parissa työskentelyyn sekä työ- ja elintarviketurvallisuuteen liittyen

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Koulutuksiin voi hakeutua non stop -periaatteella. Opintojen laajuus on 5–30 osaamispistettä opiskelijan mukaan. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan henkilökohtainen opintokokonaisuus ja toteutuksen ajankohta. Opintojen aikana koulutettava saa ohjausta ja tukea sekä oppilaitokselta että työharjoittelupaikalta maatilayrityksen henkilökunnalta.

Hankkeen loppuvaiheessa jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen jatkopolun suunnitelma, jossa pohditaan opiskelijan siirtymää työelämään sekä mahdollisiin jatko-opintoihin.

TUTUSTUMISKÄYNNILLE MUSTIALAAN

Maatalousalaan ja Mustialan toimintaan on mahdollista päästä tutustumaan paikan päälle Tammelaan ennen koulutukseen hakeutumista. Vierailulle voi tulla pienellä porukalla tai isommankin ryhmän kanssa. Ota yhteyttä, olet tervetullut meille!

Hattula Sari

projektityöntekijä

+358504069296

sari.hattula@hami.fi