Tilalle töihin -hanke

Oletko haaveillut hakevasi töihin maatilalle? Kiinnostaisiko koneiden kanssa puuhailu, kasvituotannon tai tuotantoeläinten parissa työskentely ja tarvitsisit vahvistusta osaamisellesi? Tilalle töihin -hankkeen tarjoamat maksuttomat lyhytkoulutukset ovat oiva väylä työelämään erilaisiin maatalousalan yrityksiin.

Tässä Tilalle töihin -hankkeen keväälle 2024 tarjoamat maksuttomat lyhytkoulutukset. Tarjontaa päivitetään seuraavan kerran alkusyksystä.

Haku koulutuksiin

Suomenkieliseen koulutuksiin on vielä paikkoja vapaana. Kysy lisää Sari Hattulalta ja hän antaa lisäohjeita!

Hattula Sari

projektityöntekijä

+358504069296

sari.hattula@hami.fi

Koulutuksen toteutus

Lyhytkoulutukset toteutetaan Mustialan kampuksella. Yksi lyhytkoulutus on kestoltaan noin neljä päivää (28 tuntia, peräkkäisinä päivinä). Opintojen aikana koulutettava saa ohjausta sekä oppilaitokselta että työharjoittelupaikalta. Lyhytkoulutusten määrän valitsee jokainen opiskelija itse.

Lyhytkoulutusten jälkeen jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen jatkopolun suunnitelma, jossa pohditaan opiskelijan siirtymää työelämään ja/tai mahdollisiin jatko-opintoihin.

Tietoa hankkeesta

Tilalle töihin -hankkeessa tarjotaan lyhytkoulutuksia monimuotototeutuksella pääpainon ollessa maatalousalan opinnoissa. Hankkeen tavoitteena on saada opiskelijoille sellaiset taidot ja osaaminen, jotka mahdollistavat siirtymän työelämään. Oppimisympäristönä toimivat Tammelassa sijaitseva Mustialan opetus- ja tutkimusmaatila sekä maatilayritykset. Kurssit sopivat esimerkiksi osa- ja määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleville, eläkkeellä tai vanhempainvapaalla oleville ja maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Opiskelija voi valita kiinnostuksensa ja tarpeidensa mukaan opintoja myös muusta Hämeen ammatti-instituutin koulutustarjonnasta. Opiskelija saa yleisten työelämävalmiuksien lisäksi osaamista mm. maa- ja metsätiloilla toimimiseen, työkoneiden ja laitteiden käyttämiseen, tuotantoeläinten parissa työskentelyyn sekä työ- ja elintarviketurvallisuuteen liittyen

Tule tutustumaan Mustialaan

Maatalousalaan ja Mustialan toimintaan on mahdollista päästä tutustumaan paikan päälle Tammelaan ennen koulutukseen hakeutumista. Vierailulle voi tulla pienellä porukalla tai isommankin ryhmän kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä, olet tervetullut meille!

Lisätietoja

Hattula Sari

projektityöntekijä

+358504069296

sari.hattula@hami.fi

Jotpa-logo. HAMK-logo. HAMI-logo.

Bloggauksia hankkeeseen liittyen