• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää alatunnisteeseen
Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

  • Kirjaudu
  • Palaute
  • Hae yhteystietoja
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • HAKIJALLE
    • PERUSTUTKINNOT
      • Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologia
      • Elintarvikealan perustutkinto, liha-ala
      • Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala
      • Maatalousalan perustutkinto, maatilatalous
      • Metsäalan perustutkinto, metsätalous
      • Puutarha-alan perustutkinto, puutarhatuotanto
      • Puutarha-alan perustutkinto, viherala
    • AMMATTITUTKINNOT
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, alkoholijuomien valmistus
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-ala
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, meijeriala
      • Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, meijeriala
      • Lähiesimiestyön ammattitutkinto
      • Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaus
      • Maatalousalan ammattitutkinto, tuotantoeläinten hoitaminen
      • Puutarha-alan ammattitutkinto, golfkentänhoito
    • ERIKOISAMMATTITUTKINNOT
      • Elintarvikealan erikoisammattitutkinto
      • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, johtaminen ja yritysjohtaminen
      • Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto
      • Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, golfkenttämestari
    • HAE HAMIIN
      • Hakeminen
  • OPISKELIJALLE
    • OPISKELU
      • Opintojen tuki
      • Opinto-ohjaajat
      • Työpaikalla järjestettävä koulutus
      • Kansainvälisyys
      • Todistuskopio
      • Jatko-opinnot
    • ARJEN KÄYTÄNTÖJÄ
      • Opiskelijan elämää Evolla
      • Opiskelijan elämää Hämeenlinnassa
      • Opiskelijan elämää Lepaalla
      • Opiskelijan elämää Mustialassa
      • Opiskelijan elämää Riihimäellä
      • Evon oppimisympäristöt
      • Lepaan oppimisympäristöt
      • Mustialan oppimisympäristöt
      • Sairion oppimisympäristöt
  • TYÖELÄMÄLLE
    • TÄYDENNYSKOULUTUS JA KEHITTÄMISPALVELUT
      • Täydennyskoulutus ja kehittämispalvelut
      • Johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutus
      • Liha-alan täydennyskoulutus
      • Liikennealan täydennyskoulutus
      • Maatalousalan täydennyskoulutus
      • Meijerialan täydennyskoulutus
      • Metsäalan täydennyskoulutus
      • Puutarha- ja viheralan täydennyskoulutus
  • HAMI
    • HAMI OY
      • Hankkeet
      • Hämeen ammatti-instituutti #HAMIS
      • Kurinpitotoimielin
      • Välkky-kumppanuusverkosto
      • #Uusiamis
      • HAMI In English
  • PIKALINKIT
    • PIKALINKIT PALVELUIHIN
      • HAMIn Koronavirus COVID-19 -tiedotus
      • SoleOps
      • Moodle (uusi)
      • Moodle (vanha)
      • Sähköposti
      • ServiceDesk
      • Salasanan vaihto
      • MyFiles
      • Olli
  • YHTEYSTIEDOT
    • YHTEYSTIEDOT
      • Hallinto
      • Koulutuspäälliköt
      • Opintosihteerit
      • Opinto-ohjaajat
      • Asuntolaohjaajat
      • Kirjasto- ja tietopalvelut
      • Lepaan viinitila
    • KAMPUKSET JA KARTAT
      • Kampukset ja kartat
      • Evo
      • Lepaa
      • Mustiala
      • Riihimäki
      • Sairio, Hämeenlinna
      • Korkeakoulukeskus, Hämeenlinna

Liha-alan täydennyskoulutus

Kinkkuvoileipä

Liha-alan täydennyskoulutus

Liha-alan täydennyskoulutus

Liha-alan koulutusohjelmassa tuotetaan työelämän tarpeisiin ammatillista täydennyskoulutusta.

Liha-alan koulutusohjelma tarjoaa liha- ja elintarviketeollisuudelle sovitettuja koulutuspaketteja. Yrityksille on tarjolla koulutustilaisuuksia liharaaka-aineesta, valmistusprosesseista, tuotantohygieniasta, laadusta ja tuoteturvallisuudesta.

Lopetusasetuksen edellyttämän osaamisen testaus

Lopetusasetuksen mukaisen pätevyyden saa suorittamalla lihateollisuuden- tai lihanjalostajan ammattitutkinnon teurastusta käsittelevät tutkinnonosat. Lihateollisuuden ammattitutkinto on tarkoitettu lihateollisuuden henkilöstölle ja se voidaan järjestää yrityskohtaisena koulutuksena.

Sellaisissa yrityksissä joissa koko teurastus tutkinnon osan suorittaminen ei ole tarkoituksen mukaista, voidaan järjestää Lopetusasetuksen mukainen koulutus ja loppututkinto vain niiltä osin, kuin hakija tarvitsee kelpoisuustodistukseen, eli elävien eläinten käsittelystä eläimen kuoleman varmistamiseen, ja osaaminen näytetään käytännössä toimimalla lopetusasetuksen määrittelemissä tehtävissä (esim. eläinten käsittely-, tainnutus- ja verenlasku).

Ennen näyttökoetta tehdään osaamiskartoitus lopetusasetuksen edellyttämästä ammattitaidosta ja tiedosta. Kartoituksen perusteella arvioidaan tarvitaanko lopetusasetukseen liittyvissä toimissa opetusta, tai -harjoittelu vai voidaanko näyttökoe suorittaa nykyisillä tiedoilla ja taidoilla. Kartoituslomakkeet toimitetaan pyynnöstä, ja kartoituslomakkeiden täyttöä neuvotaan henkilökohtaisesti tai puhelimitse.

Valinnaisten tutkinnon osien toteutukset:

Elintarvikejalostus

Tutkinnon osa: Elintarviketurvallisuuden hallinta

Koulutuksen myötä opit:

  • elintarvikelainsäädännön sekä yrityksen omavalvontasuunnitelman merkityksen
  • työskentelyhygieniaan ja työympäristön siisteyteen liittyvät asiat
  • yrityksen laatujärjestelmän mukaisen työskentelyn
  • valmiin tuotteen laadun arvioinnin

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 250 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Lihanleikkaus

Koulutuksen myötä opit:

  • työskentelyn leikkaamossa, tarvittavien materiaalien hankinnan sekä lihanleikkaukseen liittyvien esitöiden tekemisen
  • raakapaloittelun ja leikkaamisen
  • arvioimaan leikattujen lihapalojen ja lajitelmien laatua
  • oman työn kehittämisen

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 490 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Teurastus

Koulutuksen myötä opit:

  • teurastamossa työskentelyn ja teurastuksen esityöt
  • teuraseläinten ja raaka-aineiden hankinnan
  • teurastusprosessin työvaiheet ja ruhon laadun arvioinnin
  • oman työn kehittämisen

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 490 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Lihatuotteiden valmistus

Koulutuksen myötä opit:

  • työskentelemään lihatuotteiden valmistuksessa
  • tarvittavien lihojen ja materiaalien hankinnan
  • tekemään lihanvalmistuksen esityöt sekä valmistamaan lihatuotteita
  • arvioimaan tuotteiden laatua
  • oman työn kehittämisen

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 490 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Pakkaaminen ja varastointi

Koulutuksen myötä opit:

  • työskentelyn yrityksen pakkaus- ja varastointiympäristössä
  • vastaanottamaan ja varastoimaan elintarvikkeita, valmiita tuotteita ja pakkausmateriaaleja
  • arvioimaan pakattujen tuotteiden laatua

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 250 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Elintarvikkeiden myynti

Koulutuksen myötä opit:

  • asiakaspalvelutilanteisiin valmistautumisen
  • myytävien elintarvikkeiden esillepanoa
  • toimimaan elintarvikkeiden myynnissä ja palvelemaan asiakkaita
  • ottamaan vastaan palautetta ja kehittämään laatua

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 250 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Elintarvikeala

Tutkinnon osa: Toiminnan ohjaaminen elintarvikeyrityksessä

Koulutuksen myötä opit:

  • toimimaan yrityksen toiminta-ajatuksen, strategian ja arvojen mukaisesti
  • suunnittelemaan omaa vastuualuetta, vastaamaan sen laadunhallinnasta sekä tunnistamaan siihen liittyvät turvallisuusriskit
  • ohjaamaan toimintaa kustannustehokkaasti ja vastaamaan omavalvontaohjelman ajantasaisuudesta

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 650 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä

Koulutuksen myötä opit:

  • selvittämään asiakaslähtöisen tuotekehityksen lähtökohdat ja suunnittelemaan tuotekehityskokonaisuuden
  • toteuttamaan tuotekehityykseen liittyvän testauksen
  • hyödyntämään aistinvaraista arviointia tuotekehityksessä

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 410 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Esimiestyö elintarvikeyrityksessä

Koulutuksen myötä opit:

  • johtamaan oman vastuualueen toimintaa
  • hoitamaan työsuhteesta sopimisen sekä henkilöstön perehdyttämisen
  • kehittämään ja ohjaamaan henkilöstöä tavoitteita kohti

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 410 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Tutkinnon osa: Tuotannon suunnittelu

Koulutuksen myötä opit:

  • työskentelemään tuotannon suunnittelutehtävissä
  • käyttämään yrityksen tietojärjestelmiä omalla vastuualueellaan
  • suunnitella ja kehittää tuotantoa

Kustannukset: Koulutus on maksullista ja opiskelijan omavastuuosuus on 410 €

Lisätiedot: markus.yli-hemminki@hamk.fi/ 050 461 7503

Ota yhteyttä

  • Markus Yli-Hemminki
  • Puh. +358504617503
  • markus.yli-hemminki@hamk.fi
    • Katso myös HAMK:n luonnonvara-alan täydennyskoulutustarjonta
    HAMI  Täydennyskoulutus ja kehittämispalvelut  Liha-alan täydennyskoulutus

    Footer

    Hämeen ammatti-instituutti Oy
    Visamäentie 35 a 13100 Hämeenlinna
    PL 1010 13100 Hämeenlinna
    03 6461
    hami@hamk.fi

    Laskutusosoitteet
    Kampusten osoitteet

    Sivustokartta
    Tietosuoja
    Evästeet
    Alasottoilmoitus
    Saavutettavuusseloste
    Peruutusehdot

    Copyright © 2021 · HAMI on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään

    Sivustollamme hyödynnetään evästeitä, jotta voimme seurata sivuston käyttöä ja kehittää palveluamme. Jatkamalla sivuston käyttöä ilman asetusten muuttamista hyväksyt evästeiden käytön.HyväksyKieltäydyLISÄTIETOJA