Lehmät kesälaitumelle

Ajankohta
17.5.2023
Kellonaika
10-12
Paikkakunta
Mustiala

Kesä koittaa lehmille Mustialassa 17.5. ja kesälaitumet kutsuvat

  • Tule paikan päälle tai seuraa livestreamia!

Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin Mustialan kampuksella sijaitsevan opetus- ja tutkimusmaatilan lehmät pääsevät toukokuussa odotetulle kesälaitumelle. Lehmät lasketaan laitumelle kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa 17.5.2023 klo 10–12.

Laitumelle lasku -tapahtuma alkaa klo 10, jolloin lehmät pääsevät vapaasti omaan tahtiin siirtymään kesälaitumille. Tapahtuman järjestää Hämeen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Hämeen ammatti-instituutin kanssa, jonka opiskelijat suorittavat opintojaan samalla maatilalla. Tapahtuma streamataan, jolloin sitä voi seurata myös etänä tietokoneen tai älylaitteen välityksellä.

Lehmien riemun lisäksi tapahtumassa on mahdollista tutustua opetus- ja tutkimusnavetan ylisiin ja kurkata, miltä navetan sisällä näyttää, mitä kaikkia karjarotuja Mustialassa asuu ja mitä navetan toiminta käytännössä tarkoittaa. HAMKin opiskelijat myyvät tapahtumassa HK Scanin sponsoroimaa makkaraa, Valio jakaa välipaloja osallistujille ja Hankkija tarjoaa kahvit. Tapahtuman osallistujat pääsevät myös tutustumaan Mustialan maaseutumuseoon sekä historiaa henkivään kampusalueeseen.

HAMKin opetus- ja tutkimusmaatilalla asustelee noin 70 lypsävää lehmää, ja siihen kuuluu 185 hehtaaria peltoa. Maatilan tuotantosuuntana on maidontuotanto, ja tila on siirtynyt kokonaan luomutuotantoon vuonna 2020. Mustialassa toteutetaan vuosittain koe- ja kokeilutoimintaa yhteistyössä alan tutkimuksen, neuvonnan ja yritysten kanssa. Voit lukea lisää opetus- ja tutkimusmaatilan toiminnasta sivuiltamme: https://mustialanluomutila.fi/

Tervetuloa seuraamaan kevään riemua Mustialaan!

Mustialantie 105, 31310 Mustiala