
Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala
PERUSTIEDOT

SINULLEKO?
Oletko kiinnostunut maitotuotteiden valmistuksesta ja niiden kehittelystä, tekniikasta, mikrobiologiasta ja taloudesta? Silloin elintarvikealan perustutkinto ja meijeristin ammatti voivat olla sinua varten.

SINUSTAKO?
Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.
HAKUAJAT
- YHTEISHAKU 2019
- 10 (peruskoulupohjaiset hakijat), 10 (yo-pohjaiset hakijat)
- 19.2.2019
- 12.3.2019
- Ei valintakoetta
- 13.6.2019
- 27.6.2019
- 19.8.2019 HAE OPISKELEMAAN
- JATKUVA HAKU
- -
- Käynnissä nyt
- -
- Ei valintakoetta
- -
- -
- 19.8.2019 HAE OPISKELEMAAN
TIEDOT KOULUTUKSESTA
TUTKINTONIMIKE | Meijeristi |
KESTO | 2-3 vuotta (henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta riippuen) |
LAAJUUS (OSAAMISPISTETTÄ) | 180 |
PAIKKAKUNTA | Sairio, Hämeenlinna |
Opintojen sisältö
Opiskele meijeristiksi Hämeenlinnan Sairiossa!
HAMI on Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. HAMI Sairion kampuksella päivä- ja monimuoto-opiskelijat voivat opiskella meijeristiksi. Elintarvikealan meijerialan osaamisalan tutkintonimike on meijeristi.
Opiskelu koostuu teorian ja käytännön työn opetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin.
Opintojen kesto riippuu koulutustaustasta:
- peruskoulupohjaisilla kesto noin 3 vuotta
- yo-pohjaisilla ja jo toisen ammatillisen perustutkinnon omaavilla kesto noin 2 vuotta 2 kuukautta
Sairion opetusmeijeri toimii monipuolisena käytännön oppimisympäristönä. Siellä valmistetaan erilaisia maitotuotteita sekä tehdään laadunvarmistusta kemiallisilla, mikrobiologisilla ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmillä.
Sairion meijerialan koulutus toimii tiiviissä yhteistyössä alan työnantajien kanssa. Sairiossa tekevät osan opinnoistaan myös Hämeen ammattikorkeakoulun, HAMKin bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat. Toimipaikka sijaitsee kolmen kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, Aulangon luonnonpuiston reunassa.
KYSY KOULUTUKSESTA
HAKUOHJEET
Ammatilliset perustutkinnot - kevään 2019 yhteishaku
Hakuaika 19.2.-12.3.2019. Haku päättyy klo 15
Valintojen tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 13.6.2019
Opiskelupaikka pitää ottaa vastaan viimeistään 27.6.2019
Yhteishaussa hakevat peruskoulun tai lukion päättävät ja hakijoita joilla ei ole aikaisempaa tutkintoa
Tutustu koulutustarjontaan näillä HAMIn sivuilla. Varsinainen haku tapahtuu www.opintopolku.fi -palvelussa.
Kysy koulutuksesta
Jos haluat lisätietoja koulutuksista , lähetä sähköpostia osoitteeseen hami-info@hamk.fi. Muista kertoa, mistä koulutuksesta /aiheesta olet kiinnostunut.
Jatkuvassa haussa voit hakea vapaina olevia opiskelupaikkoja päivä- tai monimuoto-opiskeluun. Jatkuva haku on aina avoinna ja sinuun ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.
Jatkuvassa haussa paikat täytetään hakujärjestyksessä. Opiskelijalle tehdään HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma), jonka perusteella määritellään opiskelujen aloittamisajankohta.
Hae koulutukseen opintopolussa.
Opiskelijat kertovat

-
Meijerialan avoimet ovet 23.1. klo 10-17LUE LISÄÄ
Kankaistenkatu 33 C, 13220 Hämeenlinna Meijerialan koulutuksen esittelyä – Opetusmeijerissä ohjattuja kierroksia – Makutesti – Maistiaisia – ym. Tapahtuman […]
-
NaaG vieraili meijerialallaLUE LISÄÄ
Tsekkaa miten naaG´lta sujuu jäätelön valmistus – vai sujuuko? Meijereissä valmistetaan maidosta monenlaisia päivittäiseen ruokapöytään […]
-
Kansainvälisyyttä opetusmeijerissäLUE LISÄÄ
Kansainvälisessä ympäristössä toimiminen on osa osaamista meijerialalla. Siksipä oli syytä kutsua kansainvälisiä vieraita ja toteuttaa heille hauska ja […]