Hedelmä- ja marjaviinit

LEPA​AN ANNA

Puolimakea omena-karviaismarjaviini.
Alk. 11 til-%. 13,10 €/0,75 l
Anna saatavana myös Alkon tilausvalikoiman kautta. Alkon tuotenumero 936697.

Lepaan Anna on vuodesta toiseen viininystäviemme suurin suosikki, jonka suosio johtunee Annan mutkattomasta ja pehmeästä mausta. Anna maistuu sellaisenaan ystävien seurassa. Ennakkoluulottomampi voi kokeilla makeahkoa viiniämme myös ruokajuomana, esim. Lepaan tomaateista valmistetun tomaattikeiton kanssa.

LEHTORIN OMENAVIINI

Kuiva omenaviini.
Alk. 11 til-%. 13,00 €/0,75 l

Lehtorin omenaviini on kuiva vaalea hedelmäviini. Raaka-aineena on käytetty Lepaan oman hedelmätarhan satoa. Tuotetta pullotetaan keväisin rajoitettu erä ja sitä on saatavilla kesäkauden ajan.

HINNONMÄEN ROSÉ

Puolikuiva rosémarjaviini.
Alk. 11 til-%. 12,70 €/0,75 l

Kesän raikas ja maukas rosé valmistetaan kotimaisista punaisista viinimarjoista. Hinnonmäen Rosé on parhaimmillaan viilennettynä aperitiivina tai ihan seurusteluviininä.

PACKALÉN aronia-variksenmarjaviini

Kuiva punainen marjaviini.
Alk. 12 til-%. 14,10 €/0,75 l
Saatavana myös Alkon tilausvalikoiman kautta. Alkon tuotenumero 930577.

Pehmeä, punaviinimäinen ruokaviini, jossa variksenmarjan hentoa aromia ryhdistää aronian tanniinisuus ja mustaherukan hapokkuus. Sopii erityisesti riistaruokien kaveriksi. Tarjoillaan punaviinin tapaan noin 18-asteisena.

RIBES MUSTAHERUKKA

Puolimakea punainen marjaviini.
Alk. 11,5 til-%. 13,10 €/0,75 l

Ribes Mustaherukka valmistetaan Lepaalla kasvatetusta Hedda-mustaherukasta. Viini soveltuu hyvin ruokaviiniksi liha- ja linturuokien kanssa sekä seurusteluun ja juustojen kanssa nautittavaksi; tarjoilu huonelämpötilassa tai hieman viilennettynä.​

HINNONMÄEN KELTAINEN

Puolikuiva vaalea marjaviini.
Alk. 12 til-%. 13,10 €/0,75 l

Hinnonmäen Keltainen on valmistettu saman nimisestä karviaismarjalajikkeesta, joka on aikoinaan jalostettu Lepaan Puutarhaopistossa. Hinnonmäen Keltainen -marjaviini palautettiin Lepaan viinitilan valikoimaan kesällä 2020 juhlistamaan Lepaan Puutarhaopetuksen 110-vuotista taivalta. Sopii kevyeksi ruokaviiniksi tai sellaisenaan nautittavaksi.