STRAPETSI2-hankkeella tuetaan ja kehitetään edelleen aiemmassa ammatillisen koulutuksen johtamisen kehittämisen verkostohankkeessa luotua strategisen johtamisen ja pedagogisen johtamisen toimintamallia.
Toteutusaika
1.12.2024-31.5.2027
Rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Toteuttajat
Hallinnoiva organisaatio: Turun kaupunki
HAMIn lisäksi laajassa verkostohankkeessa toimii 90 ammatillisen koulutuksen järjestäjää.
Tavoitteet
Hankkeessa tullaan erityisesti varmistamaan, että valtakunnallisten tietovarantojen tietoja hyödynnetään systemaattisesti ja ajantasaisesti ammatillisen koulutuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Johtamista kehittämällä hanke edistää sitä, että opiskelijat suorittavat opintoja, valmistuvat, työllistyvät ja siirtyvät jatko-opintoihin valmistumisen jälkeen.
Kehittämishankkeen tavoitteet ovat seuraavat:
- Opiskelijoiden opintojen suorittamisen, valmistumisen, työllistymisen ja jatko-opintoihin siirtymisen systemaattisempi ja ajantasaisempi seuranta, arviointi ja kehittäminen.
- Opiskelijan henkilökohtaistamisen toteutuminen.
- Työelämän tarpeisiin suunnatun koulutuksen varmistaminen (ennakointi ja yhteistyön tiivistäminen työllisyysalueilla ja valtakunnallisesti).
- Palautteista viestiminen ja asiakastietojen hyödyntäminen.
- Pedagogisen johtamisen ja yhdessä tekemisen toimintakulttuurin vahvistaminen.
- Laadunhallinnan osaamisen vahvistaminen.
Jokainen koulutuksen järjestäjä laatii kehittämissuunnitelman ja sitä päivitetään tarpeen vaatiessa hankekauden aikana. Kehittämissuunnitelmassa on yllä mainittujen tavoitteiden mukaan määritelty 1)kehittämistoimenpiteet ja resurssit, 2)tulokset ja tuotokset, 3)vaikutukset, 4)tulosten arviointi ja todentaminen Valtakunnallisten tietovarantopalveluiden hyödyntäminen ja 5)aikataulut.
Tiedot, joita koulutuksen järjestäjien johdon vähintään tulisi seurata ja hyödyntää valtakunnallisista tietovarannoista:
- Toteutuneiden opiskelijavuosien määrä suhteessa tavoitteellisten opiskelijavuosien määrään tai muihin vastaaviin rahoituksen perusteisiin,
- osaamispisteiden määrä suhteessa toteutuneisiin opiskelijavuosiin,
- opintojen keskeyttäminen ja läpäisy (HOKSissa asetettujen tavoitteiden saavuttaminen),
- opiskelijoiden työllistyminen ja jatko-opintoihin siirtyminen,
- opiskelija- ja työelämäpalautteen vastausten laatu ja kattavuus,
- opiskelijoiden osaamisen hankkimistavat ja niiden yhteys työllistymiseen ja
- koulutustarjonnan kohtaanto (alakohtainen työttömyysasteen ja avointen työpaikkojen määrän suhde, TEM:n työvoimabarometri)
HAMI:ssa hankkeen kehittämistyötä organisoi johtoryhmä.

Kysy lisää
