Asuminen, ruokailu ja vapaa-aika

Asuminen

Asuminen on perustutkinto-opiskelijoille ilmaista opiskelujen ajan. Asuntolan avaimista peritään panttimaksu, jonka opiskelija saa takaisin palautettuaan avaimet. Asuntolahuoneet ovat kalustettuja ja majoitus tapahtuu pääsääntöisesti 1-2 hengen huoneissa. Asuntolassa asuminen on turvallista ja asuntolaohjaaja järjestää ohjattua vapaa-ajan toimintaa sekä on opiskelijoiden tukena ilta-aikoina. Asuntoloissa ei voi majoittua viikonloppuisin tai loma-aikoina.

Ruokailu

Perustutkinto-opiskelijoille lounas on maksuton. Opiskelijan tulee todentaa oikeutensa ilmaiseen lounaaseen Kela-kortilla. Muille opiskelijoille ja henkilökunnalle lounas on maksullinen. Osassa kampuksia ruokalasta saa ostettua myös kahvia, teetä ja välipalatuotteita.

Vapaa-aika

Kaikilla kampuksilla järjestetään monipuolista vapaa-ajan toimintaa, johon voivat osallistua kaikki opiskelijat. Asuntola- ja ammatilliset ohjaajat suunnittelevat vapaa-ajan toimintaa yhdessä opiskelijoiden kanssa. HAMIssa pyritään myös järjestämään kaikille opiskelijoille yhteisiä tapahtumia, joissa opiskelijat pääsevät tutustumaan toisen kampuksen opiskelijoihin. 

Muutamia esimerkkejä, toiminta vaihtelee kampuksittain:
– kuntosali ja/tai liikuntasalit mm. pallopelejä varten
– ulkoilureitit
– kalastus
– melonta
– frisbeegolfratoja
– elokuva- ja/tai peli-illat
– retket mm. erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kauppakeskuksiin, HAMIn toiseen yksikköön