Suosittu hunajaviinin valmistuskurssi tulee jälleen!
Hunajaviini eli sima on mahdollisesti maailman vanhin alkoholijuoma. Suomessa se tunnetaan siitä lähinnä sitruunalla maustettu sesonkiversio vappusima, mutta sima voi olla paljon muutakin.
Historiallisesti merkittävä juomatyyppi on kykyisin pieni marginaalituote, mutta sillä voisi olla suurempikin rooli tulevaisuuden ruoka- ja juomakulttuurissa. Tämän edistämiseksi haluamme jakaa tietoa ja tarjota mahdollisuuden oppia hunajaviinin eli siman valmistamista myös käytännössä.
Kolmipäiväinen kurssi järjestetään kahtena viikonloppuna kevään 2024 aikana ja se on suunnattu tilaviini- ja pienpanimoammattilaisille, mehiläistarhaajille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Kurssilla tutustutaan hunajaviinin eli siman historiaan sekä valmistukseen teoriassa ja käytännössä, maistetaan erilaisia valmiita tuotteita sekä käydään läpi tuotekehityksen vaiheita pääkäymisen jälkeen. Tutustumme myös tarkemmin ajantasaiseen lainsäädäntöön hunaviinin eli siman valmistamisesta, mikäli siitä haluaa valmistaa kaupallisen tuotteen.
Koulutuksen tiedot:
Aika: 7.-8.2. sekä 17.5.2025
Osoite: Lepaan viinitila, Viinitilantie 12, 14610 Lepaa (Hattula)
Kouluttaja: Jyrki Pylväs
Hinta: koko kurssi 210 €, yksittäinen päivä 90 €
Kurssille mahtuu 20 henkilöä.
Kurssin ohjelma:
Perjantai 7.2. klo 13-17:
- Siman historia ja valmistuksen teoriaa
- Simatasting
Lauantai 8.2. klo 9-16:
- Valmistetaan kaksi koe-erää erilaisilla valmistusmetodeilla Lepaan viinitilan ja pienpanimon laitteistoilla.
- Koe-erät panostetaan ja jätetään käymään Lepaalle
Lauantai 17.5. klo 9-16:
- Koe-erien laboratorio- ja aistinvaraiset analyysit
- Tuotteen jatkokehitys (makeutus, suodatus, maustaminen jne.)
Lisätietoja antaa