Mitä
Meijeristit valmistavat erilaisia maito- ja kaurapohjaisia tuotteita. Lisäksi he mm. kehittävät uusia tuotteita, tutkivat mikrobiologiaa ja hoitavat prosesseja meijereissä.
Kenelle
Tämä perustutkintokoulutus sopii kaikille kiinnostuneille. Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala. Meijeristinä voit toimia meijeriteollisuudessa mm. maidon vastaanoton ja yhteiskäsittelyn tehtävissä, tuotteiden valmistuksessa tai laadun varmistuksen tehtävissä.
Opiskele meijeristiksi Hämeenlinnan Sairiossa!
Meijeristit valmistavat erilaisia arjen elintarvikkeita, esim. jogurttia, vanukkaita, proteiinijuomia, hilloja sekä jäätelöä. Aika herkullinen ammatti siis!
HAMI on Suomen ainoa oppilaitos, josta valmistuu meijerialan ammatillisen perustutkinnon suorittaneita meijeristejä. Elintarvikealan meijerialan osaamisalan tutkintonimike on meijeristi.
Opiskelu koostuu teorian ja käytännön työn opetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, näytöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Opiskelun aikana tehdään myös opintoretkiä alan yrityksiin.
Sairion opetusmeijeri toimii monipuolisena käytännön oppimisympäristönä. Siellä valmistetaan erilaisia maitotuotteita sekä tehdään laadunvarmistusta kemiallisilla, mikrobiologisilla ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmillä. Aistinvaraiseen arviointiin kuuluu mm. erilaisten tuotteiden kuten jäätelöiden maisteleminen.
HAMIn Sairion kampuksella on asuntolat, joissa voi majoittua. Asuntolapaikat on ensisijaisesti varattu oppivelvollisille opiskelijoille. Saatuasi tiedon saamastasi opiskelijapaikasta, voit ilmoittaa asuntolapaikkatarpeesi perusteluineen.
Toteutustapa:
- Lähiopetus (päivätoteutus)
- Monimuoto
- Oppisopimus
Hakeutuminen:
- Päivätoteutus: Yhteishaku 18.2.-18.3.2025 (koulutus alkaa elokuussa 2025)
- Monimuotototeutus: 1.10.2024-31.12.2024 (koulutus alkaa 14.1.2025)
Maksullisuus:
Ei maksua.
Katso HAMIn meijerialan sometileiltä lisää kuvia ja videoita meijeristin hommista!
Kysy koulutuksesta
Tutustu elintarvikealan blogiteksteihin: