• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää alatunnisteeseen
Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

  • Kirjaudu
  • Palaute
  • Hae yhteystietoja
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • HAKIJALLE
    • PERUSTUTKINNOT
      • Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologia
      • Elintarvikealan perustutkinto, liha-ala
      • Elintarvikealan perustutkinto, meijeriala
      • Maatalousalan perustutkinto, maatilatalous
      • Metsäalan perustutkinto, metsätalous
      • Puutarha-alan perustutkinto, puutarhatuotanto
      • Puutarha-alan perustutkinto, viherala
    • AMMATTITUTKINNOT
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, alkoholijuomien valmistus
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-ala
      • Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, meijeriala
      • Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto, meijeriala
      • Lähiesimiestyön ammattitutkinto
      • Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaus
      • Maatalousalan ammattitutkinto, tuotantoeläinten hoitaminen
      • Puutarha-alan ammattitutkinto, golfkentänhoito
    • ERIKOISAMMATTITUTKINNOT
      • Elintarvikealan erikoisammattitutkinto
      • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, johtaminen ja yritysjohtaminen
      • Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto
      • Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, golfkenttämestari
    • HAE HAMIIN
      • Hakeminen
  • OPISKELIJALLE
    • OPISKELU
      • Opintojen tuki
      • Opinto-ohjaajat
      • Työpaikalla järjestettävä koulutus
      • Kansainvälisyys
      • Todistuskopio
      • Jatko-opinnot
    • ARJEN KÄYTÄNTÖJÄ
      • Opiskelijan elämää Evolla
      • Opiskelijan elämää Hämeenlinnassa
      • Opiskelijan elämää Lepaalla
      • Opiskelijan elämää Mustialassa
      • Opiskelijan elämää Riihimäellä
      • Evon oppimisympäristöt
      • Lepaan oppimisympäristöt
      • Mustialan oppimisympäristöt
      • Sairion oppimisympäristöt
  • TYÖELÄMÄLLE
    • TÄYDENNYSKOULUTUS JA KEHITTÄMISPALVELUT
      • Täydennyskoulutus ja kehittämispalvelut
      • Johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutus
      • Liha-alan täydennyskoulutus
      • Liikennealan täydennyskoulutus
      • Maatalousalan täydennyskoulutus
      • Meijerialan täydennyskoulutus
      • Metsäalan täydennyskoulutus
      • Puutarha- ja viheralan täydennyskoulutus
  • HAMI
    • HAMI OY
      • Hankkeet
      • Hämeen ammatti-instituutti #HAMIS
      • Kurinpitotoimielin
      • Välkky-kumppanuusverkosto
      • #Uusiamis
      • HAMI In English
  • PIKALINKIT
    • PIKALINKIT PALVELUIHIN
      • HAMIn Koronavirus COVID-19 -tiedotus
      • SoleOps
      • Moodle (uusi)
      • Moodle (vanha)
      • Sähköposti
      • ServiceDesk
      • Salasanan vaihto
      • MyFiles
      • Olli
  • YHTEYSTIEDOT
    • YHTEYSTIEDOT
      • Hallinto
      • Koulutuspäälliköt
      • Opintosihteerit
      • Opinto-ohjaajat
      • Asuntolaohjaajat
      • Kirjasto- ja tietopalvelut
      • Lepaan viinitila
    • KAMPUKSET JA KARTAT
      • Kampukset ja kartat
      • Evo
      • Lepaa
      • Mustiala
      • Riihimäki
      • Sairio, Hämeenlinna
      • Korkeakoulukeskus, Hämeenlinna

Sairion oppimisympäristöt

Opiskelijat tutkivat juuston valmistumista opetusmeijerissä

Sairion oppimisympäristöt

Sairion oppimisympäristöt

Opetusmeijerissä valmistetaan harjoitustöinä mm. juustoja, voita, jäätelöä ja jogurttia.

Kuivaustornilla on mahdollisuus pienessä mittakaavassa kuivattaa esim. maito- ja herajauheita. Lisäksi opetusmeijerissä on suodatuslaitteisto. Mikrobiologian ja kemian laboratoriossa opiskelijat tekevät valmistamistaan tuotteista määrityksiä. Opiskelijat työskentelevät pienissä ryhmissä, jolloin jokaisen on mahdollista osallistua ja testata teoriassa hankittuja tietoja ja taitoja käytännössä.

Juusto-osasto

Opetusmeijerin juusto-osastolla valmistetaan harjoitustöinä erilaisia tuorejuustoja sekä kypsytettyjä juustoja. Juustolassa on neljä juustokattilaa sekä tarvittavat jälkipuristimet ja muotit, joilla juustonvalmistuksen eri vaiheet tulevat käytännössä opiskelijoille tutuksi. Opiskelijat työskentelevät pienissä ryhmissä. Jokainen opiskelija osallistuu ja testaa hankittuja tietoja ja taitoja käytännössä.

Ravintorasvat

Ravintorasvaosastolla valmistetaan voita ja ravintorasvaseoksia sekä kirnulla erä kerrallaan että jatkuvatoimisella valmistuslaitteistolla eli “voipistoolilla”. Valmistettuja tuotteita voidaan maustaa esim. valkosipulilla ja erilaisilla yrteillä. 
Kirnulla valmistettaessa opiskelijan on mahdollista havainnoida kirnuuntumisen eri vaiheet konkreettisesti, kun taas uudempi jatkuvatoiminen laitteisto antaa mahdollisuuden kokeilla nykyaikaista valmistustapaa pienessä mittakaavassa. 

Hapatelaboratorio

apatelaboratorio on varustettu opetuskäyttöön soveltuvalla pienoislaitteistolla. Käytännön työjaksojen aikana opiskelijat oppivat valmistamaan mm. hapatteita, piimää, viiliä ja jogurttia. Käytännön harjoitustöissä opiskelija oppii tuntemaan erilaisten hapatteiden ominaisuuksia ja vaatimuksia. Opiskelijalle avautuu hapatteiden merkitys tuotteiden valmistuksessa. Hapateosaamiseen liittyy myös hyvä mikrobiologinen ja prosessitekninen tietämys, joihin opiskelija perehtyy.

Muut tuotantolaitteet

Opetusmeijerissä on mahdollista valmistaa myös erilaisia vanukkaita aseptisella painekattilalla, maitojauheita jauhetornilla ja jäätelöä panos- tai jatkuvatoimisella laitteistolla. Lisäksi opetusmeijeristä löyty​y suodatuslaitteisto, jolla voidaan suorittaa mm. heran mikro-, ultra- ja nanosuodatuksen.

Mikrobiologian laboratorio

Mikrobiologian laboratoriotöissä opiskelijalle avautuu hyöty- ja haittamikrobien maailma.
Opiskelijat perehtyvät henkilökohtaiseen hygieniaan ja elintarvikelaitteiston pintahygieniaan liittyviin määrityksiin. Maidon ja maitovalmisteiden tutkimusten avulla opiskelijat hankkivat perustiedot ja -taidot, joilla he selviytyvät itsenäisesti keskeisimmistä mikrobiologisista määrityksistä.

Kemian laboratorio

Kemian laboratoriossa perehdytään raaka-aineista ja tuotteista otettavien näytteiden käsittelyyn, analyysien tekemiseen ja analyysitulosten tulkintaan. Samalla opiskelijat arvioivat, mitkä eri tekijät voivat vaikuttaa analyysitulokseen ja millä tavoin tulosten luotettavuudesta voidaan varmistua.

HAMI  Opiskelu HAMIssa  Sairion oppimisympäristöt

Footer

Hämeen ammatti-instituutti Oy
Visamäentie 35 a 13100 Hämeenlinna
PL 1010 13100 Hämeenlinna
03 6461
hami@hamk.fi

Laskutusosoitteet
Kampusten osoitteet

Sivustokartta
Tietosuoja
Evästeet
Alasottoilmoitus
Saavutettavuusseloste
Peruutusehdot

Copyright © 2021 · HAMI on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään

Sivustollamme hyödynnetään evästeitä, jotta voimme seurata sivuston käyttöä ja kehittää palveluamme. Jatkamalla sivuston käyttöä ilman asetusten muuttamista hyväksyt evästeiden käytön.HyväksyKieltäydyLISÄTIETOJA